Hakuouki: Kyoto Ranbu

hakuouki kyoto ranbu

Hakuouki: Kyoto Ranbu е пълнометражен аниме филм, адаптация на оригиналния аниме сериал Hakuouki, която събира сюжета на първите 12 епизода в час и половина. Въпреки това филмът дава допълнителна информация и има високо ниво на продукцията, което го прави задължителен за гледане, дори да сте запознати със сериала.

Чизуру Юкимура е изгубила баща си преди няколко месеца. След като малка е била разделена с брат си, тя е решена да не допуска това да й се случи отново и отива в Киото, за да намери татко си. Там обаче тя попада на засада от самураи, сред които има и хора със свръхестествени сили, но помрачен разсъдък. Когато е сигурна, че ще изгуби живота си, тя бива спасена от шинсенгумите, орден от воини, които са верни на шогуна въпреки плъзгащата се реставрация на империята. Те прибират Чизуру при себе си под условието тя да не опитва бягство и обещават да й помогнат да открие баща й Кодо, под чиито напътствия те развиват Водата на Живота – алхимически разтвор, който превръща изпилите го във вампири. Животът с шинсенгуми като Кондо, Хижиката, Окита, Харада и Хейсуке запознава Чизуру с морала на тези безстрашни бойци и я очарова – ала в редиците им сее интриги предателят Ито, а още по-страшни са мистериозните демони они, чиито предводител Чикаге Казама е решен да притежава девойката…

hakuouki kyoto ranbu hijikata

Както може да се очаква, действието във филма тече по-бързо, отколкото в сериала, но не до степен, че сюжетът да изгуби смисъл. Напротив, научаваме някои детайли, за които зрителят на оригиналната продукция само е гадаел, а анимацията е дори на по-високо ниво, особено когато се разкриват уменията на демоните они. Чизуру Юкимура също е по-развита като умения, но не става дразнеща, тъй като акцентът отново е върху сърцето й. Като минус спрямо подробната история в епизодите може да се отбележи, че се губи съзерцателния чар, който те имаха заради по-бавното протичане на събитията. На някои това обаче няма да липсва.

За мен като цяло това е силна адаптация по вече силно произведение, която си заслужава да се гледа след оригинала, а “Хакуоки” все повече се утвърждава като една от любимите ми аниме поредици.

Тагове:  ,

Един коментар за Hakuouki: Kyoto Ranbu

Оставете отговор