Hakuouki Hekketsuroku

hakuouki 2

Вторият сезон на анимето Hakuouki задържа високото ниво на първата част, като разказва красива, но тежка история с много драматургия и тежък психологизъм, която обогатява, но на моменти и натоварва зрителя.

Шинсенгумите са принудени да отстъпват под натиска на новото приятелство, чиято армия използва модерни западни оръжия, за да започне нова ера в Япония. В отсъствието на командир Конду, майсторът на меча Хижиката трябва да поеме водачеството на ордена самураи и да ги въведе в новото време, като запази духа им, ала той е измъчван от голямо бреме.

hijikata2

Експериментите на Саннан са превърнали шинсенгумите в ракшаси, подобни на вампири създания, чиято скорост и бързина обаче отнемат години от живота им. В същото време създателят на еликсира, виновен за това, се завръща с ново поколение кръвопийци, с което планира да започне епоха, в която господстват тварите му. Старите демони они не са удовлетворени от това развитие и също се намесват в играта, като най-великият от тях, Казама, изгаря от жажда за мъст към Хижиката. В това време младата Чизуру, привързала се към шинсенгумите, с които живее, е принудена да стане свидетел на последните им, отчаяни битки…

hijikata and kazama

Както написах още в самото начало на ревюто, вторият сезон на това аниме е хубав, но само ако имате сили за трагични истории. Разказът майсторски ни показва психиката на героите, обречени в неравна битка с противници от този и онзи свят, а мъката на Чизуру става и такава на зрителя. На моменти историята сякаш се обърква в различните ходове на бавно разиграваща се трагедия, а проточените моменти в очакване на неизбежното са почти мъчителни. Финалната серия обаче е майсторско, отворено към интерпретация заключение, в което има любов, чест и драма. Трябва да се каже още, че в Hakuouki Hekketsuroku по-ясно изпъква ролята на Хижиката, който става истинската звезда на историята, а връзката му с Чизуру е майсторски развита и трогателна. Ако обичате самураи, вампири или пък просто търсите интересна и красива история, Hakuouki е правилният избор!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор