Fire and Ice (Warriors #2)

fire and ice

Fire and Ice е втората книга от поредицата Warriors, дело на колектив писателки, пишещи под псевдонима Ерин Хънтър и разказващи историята на кланове диви котки, борещи се за оцеляване на свобода сред природата.

Котаракът Ръждивко, избягал от дома си, за да живее в дивото, отдавна вече е приет в Гръмотевичния клан – първо под името Огнена лапа, а после получил и воинското Огнено сърце. Благодарение на него, дивите котки са се спасили от Счупена звезда, злия главатар на Сенчестия клан, който е прокуден в изгнание. Но с това предизвикателствата пред него не свършват, тъй като настъпва зимата, а с нея храната намалява. Огнено сърце ще трябва да опази живота на малките котета на клана в условията на настъпило недоверие между отделните племената диви котки. В същото време неговият приятел Сива ивица безсразсъдно се влюбва във вражеска котка, което поставя и двамата под взора на Тигров нокът, вторият по сила котарак в Гръмотевичния клан, за който Огнено сърце подозира, че е бил замесен в убийство…

Fire and Ice е книжка, в която сюжетът на поредицата не напредва особено и като читател, който предпочита екшъна пред светостроенето, останах много недоволен от това. Ерин Хънтър ползват похвата на Дж.К. Роулинг от “Хари Потър”, в който битките са оставени за финала на книгата, но за разлика от Роулинг не успява да поддържат напрежението по същия начин по време на целия роман. Все пак историята не е лишена от достойнства, като героите са интересни и разнообразни, интригите между отделните кланове диви котки не са безинтересни, а когато най-сетне се стига до някакъв сблъсък, той е добре описан. Засега смятам да продължа да чета книгите от поредицата – но накуцвайки, вместо да летя напред.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Един коментар за Fire and Ice (Warriors #2)

  • Alexander  :

    Опитах третата и не ми хареса… не мога да търпя мудно действие.

Оставете отговор