Fantasy Art

Fantasy Art

автор: Darth Sparhawk

 

 От тази седмица в София, а от другата и по цялата страна тръгва новата книжка на “Артлайн” FANTASY ART, първия по рода си художествен албум, посветен на нашия любим жанр, Фентъзито. Съставител е Александър Султанов, който през 90-те години радваше хиляди фенове с великолепните си фентъзи книги-игри, написани под псевдонима Ейдриън Уейн (сред тях “Варварския Бог”, “Олтарът на Тъгата”, “Принцът на Алкирия”, “Последния Убиец на Дракони”, “Майстори на Меча”).

Сега той е подбрал едни т най-добрите художници за да създадат едно малко бижу, което ще напълни душата на фентъзи-феновете. В сборника фигурират илюстрации на красиви амазонки, могъщи войни, закачулени злодеи, озъбени чудовища и много други.

Илюстраторите, въплътили въображинието си в картини са Евгений Йорданов (ветеран от “Дъга” и книгите-игри, заедно с Уейн и приятеля му Робърт Блонд създадоха първия комикс-игра), Светлин Велинов, ставащия все по-известен Сатанасов (новата “Дъга”, Кютех) и младия, но много талантлив Георги Бандеров, чиито илюстрации са още по красиви предвид факта, че той е далтонист.

В добавка с бляскавите (във всеки смисъл на думата – хартията на изданието е отлична) картини има и текст от самия Уейн, за който си е ясно, че е много добър.

Мисля, че феновете няма да съжаляват ако си купят това сборниче, а към Ялекс Султанов трябва да отправим голямо благодаря, че ни запознава с различни проявления на фентъзито.

Оставете отговор