Fanfare of Adolescence

fanfare jpg

Вчера бе излъчен последният епизод от спортното аниме Fanfare of Adolescence. То бе единственото, което следях в реално време и затова едва ли е изненада, че веднага се сдобива с ревю в Цитаделата. Става дума за една от красивите и смислени човешки истории, които с времето започнах толкова да обичам.

Ю Аримура е музикален идол от групата “Мистър Доктор”, който шокира неприятно останалите от бандата, мениджмънта и феновете си с решението да напусне света на музиката, за да се учи на конна езда. Момчето се записва в училище за жокеи, където не всички го приемат насериозно, като мислят, че разчита на известността си от шоубизнеса. Ю обаче успява да намери приятели в лицето на невероятния Казанами, който сякаш долавя мислите на конете и амбициозния Грейс Амане, дошъл от чужбина. Заедно, те ще се научат да общуват с животните, които яздят и ще израстнат, вървейки по пътя на мечтите си.

fanfare horses

Fanfare of Adolescence или както се казва на японски Gunjou no Fanfare е чудесно аниме със симпатични герои и смислен сюжет, позволяващ на всеки от тях да разкрие характера си. Интересна е историята на Ю, опитващ да скъса с миналото, за да поеме по свой път, на сякаш твърде добрия за този спорт и този свят Казанами, на Амане, който трябва едновременно да преглътне и съхрани гордостта си. Състезанията са интересни и майсторски заснети, но са на втори план спрямо израстването на характерите, ставащи близки на зрителя. И макар един от сюжетите със старата мениджърка на Аримура да ми дойде малко прекалено драматичен, като цяло това е съвсем лек недостатък за чудесна история – поредната такава, която получавам от света на японската анимация, може би единствената форма на съвременно забавление, даваща ми онова чувство, което имах като млад фен. Вероятно на повечето от вас Fanfare of Adolescence няма да им се стори кой знае колко специално дори да го гледате, но заради тези, които ще бъдат докоснати от него, си струва.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор