End of a Gun

end-of-a-gun

“End of a Gun” /преведен у нас като “Край на оръжието”/ е най-новият филм с участието на екшън легендата Стивън Сегал. Негов режисьор е Кеони Уоксман, който работи от години с този актьор, а сред имената от кастинга може да видите още румънските актьори Флорин Пиерсик-младши и Овидиу Николеску, както и на красивата Джейд Ивън.
Сегал, както винаги, играе в ролята на мистериозен майстор на оръжията, който е бил както в армията, така и в тайните служби за борба с наркотрафика. Докато обикаля Париж, той попада на грозна сцена, в която мутра бие приятелката си и решава да се намеси. Намесата му завършва с кончината на бияча, но пък така героят му Декър се забърква с хубавата, но хитра Лиса Дюрант. Тя го навива да свият два милиона долара, които са собственост на загадъчния мафиотски кръстник, известен като г-н Варгас. Неговият човек във Франция обаче, жестокият Гейдж, е натоварен да си върне парите и тръгва по петите на Декър и Лиса с хората си…
Някои хора не харесват новите филми на Стивън Сегал, в който той вече е понапълнял и набляга повече на стрелбите, отколкото на ръкопашния бой. Аз обаче се забавлявам с тях и намирам “End of a Gun” за едно от по-добрите му предложения през последните години. Героите са интересни и малко по-нюансирани, отколкото предполага жанра, лентата е снимана добре, има си атмосфера, а финалът е доста добър, макар и не напълно неочакван.
Накратко, един готин екшън, който да гледате през уикенда 🙂

2 коментара за End of a Gun

  • MCFOXXX  :

    За “Петното” ти се доверих и не съжалявам изобщо – прекрасен хорър! Ще те послушам отново 🙂
    “Някои хора не харесват новите филми на Стивън Сегал”… Хм, добре си ме описал иначе 😉

    • Alexander  :

      добре, но имай предвид, че съм пристрастен 🙂

Оставете отговор