Dream Festival R

dream festival r

Dream Festival R e музикално аниме от 2017-та, втори и за съжаление последен сезон на поредицата Dream Festival, започнала предходната година. Тя е дело на студиото Namco Bandai, отговорно както за бойните игри Tekken и Soul Calibur, така и за Idolish7, по-ново аниме в същия жанр. Dream Festival R обаче е достатъчно силно произведение, за да заслужава отделно представяне.

junya

След като бандата DearDream, в която участва младият Канаде Амамия, печели конкурса за новаци “ДриймФест”, за изгрелите идоли тепърва предстоят трудни задачи. Те ще трябва не само да защитят постигнатото ниво, но и да надградят над уменията си. Макар и свикнали да работят заедно, всеки от тях ще трябва да потърси какво умее най-добре сам, така че да блести със своя светлина. Така Шин се връща към актьорската игра и получава неочаквана подкрепя от Джуния, Ицуки става успешен водещ, а Чизуру се включва лекомислено в риалити шоу. Канаде, който също има предаване, се чувства малко объркан и се чуди къде е неговото място и какво умее специално. В това време конкурентната банда “Курофуне” също минава през трудности, като затворения и абразивен характер на Юто едва не го разделят с другото момче от дуета, Кейго…

keigo

Dream Festival R е достойно продължение на първата част, макар сценаристите да постъпват дръзко, подхождайки към новия сезон без в него да има ясно дефинирано от началото предизвикателство или пък изявен антагонист. Вместо това анимето преглежда характера на всеки от героите си, като ги поставя пред различни емоционални предизвикателства и така кара зрителят да се привърже повече към тях. Лично аз най-много харесах епизода с Кейго и Юто, но не мога да не изтъкна, че Чизуру ми стана силно симпатичен с веселия си нрав. Голямата звезда обаче си остава Канаде, който е вдъхновяващ образ, особено в предпоследния епизод, където пред върха на славата се сблъсква с изключително тежък проблем, когато има нужда от помощта на приятелите си. Чудесно е решението последният епизод да е концерт с най-добрите песни от двата сезона, което поставя и чудесен завършек на историята.

dream festival part 2

Dream Festival е една чудесна поредица, която започнах да гледам заради Idolish7, но се оказа, че блести със собствена светлина. Насладете й се и вие!

Ревю на Александър Драганов

 

Оставете отговор