Dragon’s Nest (Dragons of Deltora #1)

dragon's nest

Dragon’s Next отбелязва началото на Dragons of Deltora, третата сага от поредицата “Походът за Делтора”, анимето по която бе излъчвано преди години и у нас. С тази книжка Емили Рода потвърждава впечатлението от предните томчета, а именно, че е царица на това да предаде класически епичен фентъзи сюжет в малко страници така, че да е подходящ и за по-млади читатели.

Лийф, младият крал на Делтора, е освободил робите от Земите на Сенките, ала злото не напуска неговата страна. Ужасният Повелител е проклел кралството му с неплодородие и хората опъват шия от глад, макар да подкрепят твърдо героичния си владетел. Тяхната сила обаче чезне под натиска на Четирите Сестри, мистериозни проклятия, разположени в краищата на страната. За да освободи Делтора от тях, Лийф ще трябва да намери отдавна изгубените дракони…

Прочетох бавно книжката, не защото ми беше скучна, а защото го правех преди лягане, като приказка. Историята носи уюта на любимите поредици от детството като “Шанара” и “Белгариад”, но има свой специфичен стил, в който магиите, намерени от героя му помагат за конкретна ситуация и за да оцелее, той трябва да разчита на съобразителността си. Въпреки това има страхотни приключения, злодей, който е като излязъл от най-добрите романи на Тери Брукс, както и епична битка на дракони, която винаги надъхва феновете на праведния жанр с мечове и магии. Не мога да не похваля Емили Рода и за Повелителя на сенките, ужасен злодей, който според мен съперничи на Палпатин и Волдемор по неунищожимост и злоба.

Тази сага е от четири книжки и искрено се надявам скоро да мога да представя на вниманието ви и останалите.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор