Dragon Ball Z: Resurrection ‘F’

dragonball resurrection

Малко лекомислено продължавам прегледа на пълнометражните аниме филми от поредицата Dragon Ball, излизали през последните години, макар бегло да познавам оригиналната сага. Днес насочвам вниманието Ви към Dragon Ball Z: Resurrection F, още едно шеметно приключение с много екшън и хумор.

След смъртта на великия император Фриза, неговите войници не се справят с поддържането на наследството му и изправени през угрозата цялото им владение да се разпадне, решават да го съживят. Това не е толкова сложно, тъй като драконовите кълбета са събрани от бандата на малкия Пилаф и на Фризовите слуги остава само да им откраднат победата, като извикват могъщ дракон, изпълняващ желания. Фриза е съживен след едно такова и подготвя страшното си отмъщение, нападайки Земята, като за пръв път в живота си решава да не разчита на естествения си талант, но и на тренировки. Гоку обаче също е тренирал заедно със Вегета на планетата, където почива великия бог Бирус и заради това предстои велико сражение между двамата архиврагове…

frieza gold

Бърз, динамичен и забавен, “Възкресението F” e почти еднакъв като структура с предшественика си “Битка на боговете”, като използва хумора във времето за интродукция и после се развихря с брутален екшън в стила на Супермен, като има непрекъснати обрати в битките между могъщите противници и финалните няколко врътки са наистина уникални. Dragon Ball е сага, започнала още през 80-те, а това, че е още активна и способна да реализира толкова готини филми е свидетелство за успеха й.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор