Dragon Ball Z: Battle of Gods

battle of the gods

След като изгледах чудесния Dragon Ball Super: Super Hero, реших да дам шанс и на други пълнометражни филми от тази аниме поредица и така се върнах на хита от 2014-та година “Битка на богове”. Той не ми хареса чак толкова колкото продукцията, завъртяла се по кината у нас, но все пак се оказа забавна и динамична история.

Супергероят Гоку многократно е спасявал света от различни врагове като Пиколо, Вегета и Фриза, като част от тях дори са минали на негова страна. Сега обаче нова заплаха надвисва над Земята – извънземния бог-котарак Бирус Унищожителя, който се събужда след дрямка, продължила десетилетия. В съня си той се е изправил срещу враг, достоен за силата му, а именно Супер Саянски Бог, като сега започва да го търси, стигайки и до нашата планета. Попадайки на тържество за рожден ден, той първоначално си изкарва добре, но като всяка котка не отнема много да го ядосаш, а когато това става, цялата Земя е заплашена. За да спре Бирус, Гоку ще трябва да открие тайната на това как да стигне нивото на Супер Саянски Бог – и да се моли, че това ще е достатъчно срещу новия му противник…

beerus vs goku

Въпреки грандиозното си име, Dragon Ball Z: Battle of Gods определено е комедия и ще допадне на хората, обичащи по-хумористични приключения. Може би защото попаднах на режисьорската версия на филма, която е по-дълга, аз малко се уморих от майтапите, макар Бирус да е страхотен герой и да си заслужава вниманието. Все пак накрая има доста дълга и доволно епична битка, заради която чакането си струва, а с нея се затвърди и впечатлението ми, че Dragon Ball e чудесна аниме сага, ненапразно станала класика в жанра. Надявам се да проследя и още заглавия от нея.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор