Dragon Ball печели първата номинация в аниме категорията

dragonball

Класическата поредица Dragon Ball на Акира Торияма печели първата номинация в категорията за Аниме на годината в Цитаделата. Това стана след излизането на най-новия филм от нея, Super Hero, по кината в страната. След като го гледахме това ни стимулира да се върнем назад към историята на сагата и да рецензираме още няколко приключения, както по-нови като Battle of Gods, Resurrection “F” и Broly, така и класически, като Curse of the Blood Rubies , Sleeping Beauty in Devil’s Castle и Mystical Adventure.

battle of the gods

Dragon Ball е поредицата, от която до голяма степен започва манията по анимето на Запад, невероятна епична история за супергерои в съвременен фентъзи свят, вдъхновена от класическите кунг фу филми на Джеки Чан. За нея Акира Торияма казва, че е създадена, просто за да прави момчетата в Япония щастливи, но е постигнал нещо много повече, ставайки любима на малки и големи по целия свят. Крайно време беше и в Цитаделата да й обърнем внимание, но сега Dragon Ball става част от наградите ни и с добър шанс да вземе трофей, нареждайки се до други епични победители от миналото като “Железният алхимик” и “Седемте смъртни гряха”. Дали обаче този шанс ще бъде оползотворен, зависи от Вас – гласуването е този уикенд, а в дните преди него ще видите и другите две номинации в категорията.

Един коментар за Dragon Ball печели първата номинация в аниме категорията

  • Alexander  :

    А днес става ясно, че на 20-те декември ще се появят нови епизоди, които ще разкажат историята преди филма Super Hero, така че съвсем навременна е тази номинация!

Оставете отговор