Dr. DOA

dr. doa
Поколения наред семейство Друуд бдят над човечеството, подобно на пастири, които бранят паството си от вълците на скрития свят – демони и извънземни, чудовища и суперзлодеи, тайни конспирации и изкривявания в реалността. Крият истината от нас, за да можем да спим спокойно. Защо ако узнаем повече от света, в който живеем, ще полудеем.
През годините семейството си е създавало много врагове, а най-много от всички Еди Друуд, вечният бунтар, спасил света на няколко пъти. От голямата сатанистка конспирация, осъществила се след като всички са били убедени, че е измислица. От Безсмъртните, отвратителното семейство, причинило толкова много смърт – днес от тях са оцелели малцина и всичките са принудени да се крият. От гладните богове, многоъгълните от друго измерение, опитали да изсмучат самия живот.
Но сега, след поредната успешна мисия, в която Еди спасява тайните на бъдещето, великият таен агент рухва и когато се свестява, неговото семейство и любимата му, прочутата вещица от горите Моли Мелткаф, му съобщават, че е отровен. С вещество, което никой никога не е виждал и съвсем определено не е от нашия свят. Бронята, защитавала Друуд вярно от всякакви атаки, може да я забави, но не и да я спре. Лекарите на семейството, предполагаемо най-добрите в нашата реалност, са безпомощни. Единствено пазачът на имението знае нещо и то е почеркът на убиеца.
Еди Друуд е бил отровен от д-р До. Никой не знае кой е въпросният доктор. Никой не го е и виждал. Повечето обитатели на скрития свят предпочитат да го възприемат като градска легенда, в името на здравия си разум. Но следите му са ясни за онзи, който има храбростта да погледне. Смърт без причина, някой път на пръв поглед естествена, в друг случай очевидно убийство. На хора и същества, които не би трябвало да могат да бъдат убити.
Моли иска да спаси своя любим, затова ще го преведе през най-тайните общества на лечители и луди с надеждата да намери цяр. Но Еди знае истината. Дните му са преброени и му остава само едно – да намери убиеца и да му отмъсти, за себе си и за всички онези, които д-р До някога е погубил…
Обикновено когато една поредица наближи десетата си книга, авторът вече е към изчерпване на идеите си. Повярвайте ми, виждал съм го много пъти, с писатели, в които съм се клел. Саймън Р. Грийн обаче обратно на логиката като че ли става по-силен с всеки написан том. Dr. DOA е великолепно четиво, което за пореден път сблъсква читателя с безграничната фантазия на този автор. Безумни и смайващи идеи ви очакват на всяка страница, разказани с точната смес от хумор, драма и ужас, така че да ви държат изненадани до последната страница, която ни подготвя за следващия епичен том от “The Secret Histories” – Moonbreaker.

Оставете отговор