Devilman: The Demon Bird

 

akira ova

The Demon Bird е аниме филм на Девилмен, излязъл през 1990-та година. Той е дълъг близо час и продължава сюжета на The Birth, който ревюирахме вчера.

Акира Фудо, някога чувствителният японски тийнейджър, когото съучениците му са имали за страхливец, се е превърнал в Девилмен – сърцето му е останало човешко, но физически разполага със суперсили, дадени му от вселилия се в него, но покорен от волята му демон Амон. Ала новите способности на Акира не му носят радост, а само мъка и ужас, оставащ след срещи с противници като отвратителния Джинмен, който абсорбира живи жертвите си, така че те да съществуват в агония, пленени от черупката му. Най-опасният враг на Девилмен обаче е харпията Силен, която е твърдо решена да го убие и извиква отвратителни същества на своя помощ…

silene

За разлика от първия филм, който е доста муден, The Demon Birth е изпълнен с нон-стоп екшън и гадости, като хваща зрителя от вратата за краката – в самото начало на филма Акира трябва да се бори с Джинмен, който е извънредно противен и гнусен противник, като кръстоска между Нещото на Карпентър и Фреди Крюгер от по-късните филми за улица Елм, където се разкрива, че е пленил убитите от него деца в себе си и те живеят в агония под кожата му – не знам кой от кого е крал, но е отвратителна идея. Това обаче е само за антре, както се казва, тъй като малко след това се появява Силен, която вика още две чудовища на своя страна, преди да се намеси лично. Битката между нея и Девилмен е една от най-зрелищните, които съм гледал на аниме, а също и една от най-дългите – по мои впечатления половината филм си беше бой между главния герой и нападналата го харпия. Резултатът от това е як екшън хорър, който обаче не е за по-чувствителните, макар според запознати да бледнее пред гадостите от финалното видео аниме за Девилмен, в което настъпва Апокалипсисът… Надявам се скоро да ви предложим ревю и на него, а вие гледайте първите две части!

 

devilman the bird

Тагове:  ,