Demon’s Door (Jim Rook #7)

demon's door

Джим Рук е учител на проблемни тийнейджъри, който има дарбата да вижда отвъдното. Досега обаче той не е имал ученик като Ким Донг Вук, нито пък е срещал демон като Квисин, злата жена лисица, която предсказва бъдещето.

Началото на срока е и Джим се отправя за работа, когато по погрешка сгазва котката си с колата. Животното, избягало навън, успява да се стрелне под колелата на автомобила и намира края си там. Учителят е съсипан, но трябва да отиде на училище и да се види с новия клас проблемни ученици, на които ще трябва да помогне. Един от тях обаче, момче от Корея, идва с подарък – кошница, в която е котката Тибълс. Сгазена на сутринта, но в момента жива и здрава. Една врата се затваря, друга се отваря, казва кореецът. Измъчван от загадката как е възможно умрялото животно да възкръсне, Джим скоро става свидетел на още по-странни паранормални явления, най-зловещото от които е това, че един и същи ден сякаш се повтаря отново и отново…

Мастертън използва екзотични и непознати за мен митове, за да разкаже поредната смразяваща кръвта история, която напълно обърква читателя с обратите си и угнетява с тайната, която започва постепенно да се разкрива. Демоничния дух на жената лисица Квисин е плашещ антагонист, който твърде много напомня реално заболяване, а сцените на насилие, макар и не най-шокиращите, които авторът е писал, действително са потискащи. Краят обаче е готин и осмисля кошмарното преживяване, затвърждавайки статуса на Мастертън като истински майстор на ужаса.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор