Demon Slayer спечели четвърт милиард в японския бокс-офис

demon-slayer

Пълнометражният филм по анимето Demon Slayer продължава да е топ-хитът на сезона, като вече е спечелил четвърт милиард долара (250 млн) приходи от японския бокс-офис, 19,4 от които от последния уикенд. С това той вече е третата най-касова продукция в историята на Страната на изгряващото слънце.

Demon Slayer е спечелил повече пари в Япония дори от “Замръзналото кралство”, продукция, която има култов статут в азиатската страна заради специалния дублаж от местни поп звезди. Пред него са само “Титаник” и абсолютната аниме класика Spirited Away, като не е ясно дали и тези два филма няма да бъдат изпреварени. Demon Slayer също така е петият най-касов филм за годината, като към приходите си от Япония добавя още 20 млн, спечелени от Хонг Конг и Тайван.

Като цяло бокс-офисът в Азия върви силно, като продукциите от Китай също се справят доста добре. Криминалната драма Caught in Time бе най-касовият филм за изминалия уикенд с 31 млн долара, а военният хит The Eight Hundred е номер едно за годината с 461 млн – и двата филма са китайски. Така азиатските държави, които заложиха на борбата с коронавируса, са се посъвзели въпреки проблемите с разпространението на болестта, докато в САЩ, където приоритет беше икономиката, заразата върлува и поради това кината са празни, като в тях се излъчват само нискобюджетни хоръри със слаби резултати. Това трябва да е за урок и на България, но за момента изглежда, че това не среща добра рецепция сред отговорните лица.

Тагове:  ,

Оставете отговор