Creature of Lake Shadow

creature of lake shadow

Книгите на Майкъл Р. Коул трябва да бъдат съхранени за бъдните поколения в библиотеката на Конгреса. ОК, признавам че това е малко бомбастично, като за началото на ревю, но истината е, че се забавлявам невероятно много с романите на този човек. От малък обичам чудовища, а досега не съм срещал друг да ги описва толкова яко.

Планът за обир на банка, в който се забърква да участва закъсалият за пари Джеф изглежда перфектен. Бърза атака преди началото на работното време, удар, после снишаване в изоставен курорт. За нещастие един от крадците се оказва истеричен и прострелва първо банкер, а после и полицай. Това безкрайно усложнява задачата на Джеф, но той все пак отвежда бандата в хижата си, а разразилата се зимна буря донякъде му помага, макар ченгетата да надушват следите на престъпниците и отряд да тръгва по петите им. Нито те, нито обирджиите обаче знаят защо точно курортът край езерото Сянка е бил изоставен. Някога там паднал астероид, а скоро след това хора започнали да изчезват. Сега Джеф, спътниците му, както и хората, които им дирят сметка за извършеното престъпление ще срещнат истинския ужас, изправяйки се срещу отвратителното същество, дошло от космоса…

Коул отново върши отлична работа, разкривайки галерия от интригуващи и достоверно звучащи персонажи, които обаче започва методично да избива. Чудовището му е неописуемо и почти неуязвимо, наистина изчадие, излязло като от кошмар, достойно да застане редом до Пришълеца и Хищника. Финалът е неочакван и няма да допадне на всички, но поне на мен се стори смел и считам, че авторът заслужава похвала за него.

Заслужава и още ревюта в Цитаделата, които ще се постарая да напиша, като продължа да го чета.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор