Castlevania: Сезон 4

zk6mye3jbdt61

В днешното ревю ще се устремим с бързи крачки към четвъртия сезон на култовия сериал Castlevania, който продължава да радва феновете вече 4 години. Тази част от продукцията и особено последните епизоди рязко променят сюжета по особено забележителен начин. И ако до скоро игрите бяха водещи за историята, сега вече е обратното.

476761dbd692de674d27ca69bbd617bd

След като успяха да предотвратят завръщането на Дракула и Лиза, Тревър Белмънт и Сифа решиха да заживеят свой живот, далеч от лова на чудовища и разплитането на мрачни загадки. Но това няма да им се отдаде. Четвъртият сезон ни връща обратно в мрачните гори на Влашко, където един от бившите вече членове на Двора на Влад – Варни, заплита дяволски машинации за това как да върне господаря си обратно. Изучавайки тайните на мрачните изкуства, Варни разбира, че за вампирите и съществата на мрака това е невъзможно – единствено човешко същество може да направи толкова силно заклинание, че да отвори портите на ада. През това време, Тревър и Сифа пристигат в Търговище, където в първия сезон на сериала беше изгорена на клада Лиза Тепеш. Оказва се, че полуразрушеният град се намира под постоянните атаки на демони, които тормозят хората нощем и така волю-неволю двойката трябва да се върне обратно към стария си занаят. Така започват приключенията им, които ще ги отведат към нещо много по-голямо.

ac4f9db5-a8e4-4426-b81f-40ce372bdf1f-screen-shot-2021-05-04-at-54452-pm

Но преди да издам някой спойлер да преминем към това какво се е случило с нашите герои след кошмарната битка край портите на ада. След като едва не беше убит от новите си „приятели“, Алукард изпадна в дълбока депресия, затваряйки се в замъка на баща си. Времето минава бавно, натрапниците са набивани на колове, докато един ден пред портите на двореца не пристига мистериозен жребец, язден от мъртъв войн. Учуден от видяното Ал решава да провери за какво иде реч и открива, че мъртвецът всъщност е вестоносец, изпратен от близкото селце Данещи. В ръката му, Алукард открива писмо от селяните, които го молят за помощ срещу кошмарните същества, които отвличат децата им и разоряват селото им нощем. След дълго колебание Ал решава да им помогне.

trevor-sypha-and-alucards-story-ends-in-this-action-packed-season-screenshot-youtubenetflix_2622542

След пристигането си в Търговище, Тревър и Сифа разбират, че могъщият някога град се е превърнал в разграден двор, откъдето демоните черпят храна нощем. Тогава ненадейно те се запознават с една от жителките-войни Замфир, която ги моли за помощ. Тя им обяснява, че след като Дракула е разорил града, отмъщавайки за смъртта на жена си, сега мястото се управлява от „Подземния двор“ – кралско семейство, което живее дълбоко в недрата на Търговище, скрито от вампирите и демоните. Тревър и Сифа откликват на молбата на Замфир, но скоро разбират, че зад постоянните атаки над Търговище стои нещо много повече от обикновени демони.

castlevania-season-four-ending-1268176

В предишния сезон Айзък се зарече да отмъсти за смъртта на Дракула и започна да събира огромна армия от чудовища, с които да атакува заговорничката Кармила и нейните сестри. В четвърти сезон, Ковачът вече е събрал достатъчни жива сила за да атакува столицата на вампирките – Стирия. Но неговата цел не се свежда единствено до тях. Дълбоко в себе си, Айзък е твърдо решен да отмъсти на другия Ковач – Хектор, за това, че помогна на Кармила да свали Дракула от власт.

castlevania-varney-malcolm-mcdowell

Новото лице в сериала е Варни – бивш член на Двора на Дракула и негов наместник в далечния Лондон. След смъртта на Влад Варни губите всичките си привилегии и е принуден да скита по света тъй като повечето вампири не признават властта му. Тогава в главата му се заражда онази идея, която тровеше и мозъците на Ордена на Светлината – да върне Влад обратно от мървите. Осъзнавайки че той и съюзниците му няма как да направят това, Варни започва да търси подходящите хора, които да се съгласят да помогнат. И те не закъсняват.

what-happens-to-trevor-sypha-and-alucard-1621359135

Новият и надявам се не-последен сезон от Castlevania е изпълнен с много действие, екшън и неочаквани обрати. Най-добрият до този момент, той ще се хареса на всеки фен. Затова – приятно гледане!

Ревю на Искрен Иванов

Оставете отговор