Касълвания – Сезон 3

castlevania-season-3

Преминаваме към третия сезон на Castlevania, който е поредното доказателство за това, че без Нетфликс пандемията за мен нямаше да е същата (в кръга на шегата де). Добрата новина е, че въпреки първоначалните слухове ще има още сезони. Но този определено е вододел в сюжета на историята.

or7ri87tu5zt5ntu_1598415800

Победата на Алукард, Тревър и Сифа над Дракула далеч не е предел на техните приключения. Обезсилен от героите, Влад е изпратен в ада, където започва да крои нови планове и да прегрупира силите си. След края на битката Алукард взема решение да остане да живее в замъка на баща си за да съхрани и запази познанието на Дракула и клана Белмънт, натрупвани с векове. Тревър и Сифа решават да поемат в неизвестна посока за да помагат на хората, които се борят с остатъците от силите на вампирите. Всъщност всички си мислят, че войната е приключила и оттук-нататък всички ще живеят в мир и разбирателство. Колко наивно. Кармила, която оцеля в битката между клановете замисля нов пъклен план – да се върне обратно във владенията си, откъдето да планира мащабна военна кампания, с която да обедини бившите владения на Дракула под знака на своето кралство – Стирия. Връщайки се в кралството Кармила свиква Съвета на Стирия (в който влизат още сестрите й – Ленор, Стрига и Морана) и успява да го убеди да одобри плана й. За тази цел тя отвлича един от бившите вече ковачи на Дракула – Хектор и му дава задача да й направи армия, с която да потегли на Изток. Алукард, който не подозира нищо за тези планове си живее тихо и кротко в замъка на Дракула, докато не бива посетен от японските ловци на вампири Така и Суми. Поразените от човечността му, те го молят да им покаже някой и друг трик за да усъвършенстват уменията си и той се съгласява. Тревър и Сифа, които вече са станали известни с това, че убиват същества на мрака пристигат в мистериозното градче Лиденфелд, където решават да се установят за малко. Спокойствието им обаче трае много кратко тъй като много скоро кметът на градчето ги моли за помощ срещу местното монашеско братство на Сала, което се опитва да възроди култа към Дракула.

castlevania-1209660-1280x0

Честно казано ми стана доста тъпо, когато Тревър, Алукард и Сифа се разделиха, но пък както стана ясно после било е за добро. Новото лице в сериала е Сен Жермен – английски благородник със завидни познания и способности в областта на „забранените познания“. Жермен пристига в Лиденфелд точно по времето, когато идват Тревър и Сифа. Но за разлика от тях той иска да посети братството на Сала по други причини, които ще спестя за да не издавам сюжета на зрителите. Образът на този герой е вдъхновен от произведението на Челси Йабро „Хрониките на Сен Жермен“, които разказват историята на европейски пътешественик с интерес към свръхестественото. В сериала героят е озвучаван от Бил Наи, когото познаваме от ролята на Виктор в „Подземен свят“ и капитан Дейви Джоунс от „Карибски пирати“.

10b83205-f80e-4ee8-a5af-ac717926adc3-screen-shot-2020-03-04-at-55139-pm

В заключение мога да кажа, че третият сезон на Castlevania значително отстъпва на предишните два. Да се надяваме, че това ще се промени в сезон четири, където ни очаква и окончателната развръзка от драмата с Влад. А дотогава – приятно гледане!

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор