Касълвания – Сезон 2

782009245957

След успешното начало на първия сезон по Castlevania е време да преминем към втория. В много отношения той е още по-добър, защото има много повече екшън и битки, което е едно от най-силните качества на тези продукции. Наред с това се появяват нови герои и злодеи, които смайват с дълбочината на образите си.

1499436268-screen-shot-2017-07-07-at-150909

След превземането на Грешит от силите на Дракула нещата рязко се променят. Жаждата за отмъщение и неутешимата тъга по любимата му карат Влад да вземе едно още по-крайно решение – да унищожи цялото човечество. Този ход на Вампира предизвиква недоволство у някои от генералите му тъй като те ясно съзнават, че това би значело война без край. А и в първия сезон Дракула постигна целта си – той уби всички, които по някакъв начин бяха свързани със смъртта на Лиза и дори изпепели градовете им. За да предотврати опасността от преврат Влад поставя начело на армиите си Хектор и Айзък – единствените генерали от човешки произход, които са дали клетва за вярност да му служат до края на живота си. Това предизвиква недоволството на друга фракция в лицето на свирепия военачалник Годбранд, който започва да мисли за това как да свалия господари си от трона.

911589_x0mbi3s_godbrand-castlevania

По същото време нашите трима герои – Тревър Белмънт, Адриан Алукард и Сифа решават, че е дошло времето да се изправят срещу Дракула. Въпреки че Тревър и Сифа предлагат на Алукард да не участва в нападението срещу баща си, младият полувампир е твърдо решен да отмъсти за майка си. Оказва се обаче, че никое от оръжията, с което героите разполагат не може да нарани Дракула. Тогава Тревър дава интересно предложение – да отидат до изоставеното имение Белмънт, където да потърсят отговор на въпроса за това как Влад може да бъде убит. Всъщност от замъка не е останало почти нищо тъй като армиите на епископа са изгорили красивата сграда до основи. В подземията обаче героите откриват огромна библиотека, която съдържа познанията на клана Белмънт, трупани с векове. И така, те започват да търсят отговори на въпросите си, докато Влад се готви за война.

8b2a892e0d44d55fa854f50d4e497ff9

Геройският състав остава същият с чудесната разлика, че Алукард, Тревър и Сифа ни показват доста повече от бойните си умения. Дракула става още по-зловещ и силен, а плановете му – още по-заплетени. Новите лица в сезон две са предимно злодеи. Хектор е един от най-приближените велможи на Влад. Известен още като „Ковачът на дявола“, той отговаря за това армиите на Вампира никога да не намаляват. Хектор е син на магьосник, който от малък има странен фетиш – да съживява умрели вече животни. Странната му привързаност към животните отвращава семейството и родителите му започват да го тормозят. Един ден след като Хектор е пребит от роднините си, спасените от момчето животни подпалват къщата и убиват майка му и баща му, отмъщавайки за господаря си. Години по-късно Дракула посещава Хектор, който живее в уединение и му предлага да работи за него. Отвратен от природата на хората и травмиран от детството си, Хектор се съгласява. Хектор е озвучаван от Тео Джеймс, легендата от „Подземен свят“.

isaac2-750x460

Другият основен злодей в сезон две е Айзак. Той е другият генерал, заслужил прякора „Ковачът на дявола“, заради пословичната си жестокост в експериментите си не само с хора, но и с вампири. Неговият произход също не е случаен. Като дете Айзак е намерен полужив от кръстоносците и отведен в лагера им. Там той е купен от местен рицар, който го взема за прислужник в замъка си. Докато живее при рицаря Айзак намира скрити книги, които съдържат окултно познание и подробно се запознава с тях. Животът му обаче не е лесен. Скоро рицарите, които са го откупили започват да го подлагат на мъчения. Тогава го намира и Дракула, който го спасява и отвежда в замъка си. В сериала Айзак е озвучаван от професионалния озвучител Адет Маккормук.

download (1)

Кармила е другото ново лице на злодеите в този сериал. След като се запознава с Дракула, тя за кратко време успява да получи висока длъжност в двора му. За разлика от Хектор и Айзак обаче, Влад й няма пълно доверие, поради властолюбивата й природа. Въпреки всичко, Кармила е лоялна на господаря си до момента, в който разбира, че движещата сила на неговата война е бившата му съпруга. Джейми Мъри от сериала по Спартак влизата в ролята на Кармила. В заключение мога да кажа, че вторият сезон на сериала е значително по-добър от първия! Затова – приятно гледане!

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  ,

Оставете отговор