Bakumatsu: Crisis

baku2

Вторият сезон от анимето “Bakumatsu“, самурайска история за пътуване във времето, завърши рано тази сутрин и аз, като един истински отаку, не си легнах, докато не изгледах последния епизод, а сега ви подготвям и ревю.

Шинсаку, храбрият самурай, озовал се в алтернативна история на Япония заедно с приятеля си Кацура, е победил страховития тиранин Мугенсай-сама и с това очаква времето да се върне в нормалното си русло. Победата му обаче изглежда куха, когато шинсенгумите, страховития орден от подобни на самураи воини, го арестуват отново. Замъкът Сусаноо отново се издига над Киото, а на трона седи Мугенсай-сама II, владетел, още по-свиреп от предшественика си. На всичко отгоре Хронометъра, могъщия артефакт, отговорен за тези промени в миналото, вече самоинициативно пътува из различните времеви линии и отваря опасни разломи… Ще успее ли Шинсаку отново да спаси историята?

bakutwo

Първият сезон от анимето “Bakumatsu” ми хареса страшно много и с радост мога да кажа, че вторият не му отстъпва с много, като влачи само по средата на 12-те епизода, а началото и краят са вихрени. Героите са все така симпатични и чаровни, анимацията на много сносно ниво, а ключова роля в сюжета този път играе и Тошизо Хижиката, което винаги е плюс. Финалът е оставен отворен за още сезони, стига да има зрителски интерес, но стои добре и като намигване, а като цяло впечатлението ми от поредицата е на много свежарска, много приятна приключенска история, която балансира между екшън и хумор и ще достави удоволствие на всеки истински уийб!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор