Ant-Man and the Wasp

ant-man-and-the-wasp-poster

След успеха на филма по Ant-Man, Марвел реших да зарадват феновете си с продължение по историята за този супергерой. Новият филм излезе под заглавието Ant-Man and the Wasp и по мое мнение значително надвишава по качество и история първия. В това поредно ревю ще разкажа и как.

ant-man-and-the-wasp-evangeline-lilly-paul-rudd

Началото ни отвежда в далечната 1987 година, когато Рейгънова Америка е атакувана от съветска ядрена бомба. Правителството активира „Щит“ и изпраща двама от своите специални агенти д-р Ханк Пим (старият Ant-Men) и жена му – Джанет (Wasp) за да предотвратят ядрената катастрофа, докато бомбата е още във въздуха. Ханк успява да овладее въздушния поток, но за дезактивират напълно оръжието Джанет е принудена да се смали в молекулен размер. Процесът за жалост се оказва необратим и тя потъва в квантовата реалност. 30 години по-късно, събитията във филма започват непосредствено след края на „Отмъстителите: Гражданска война“. Екипът на Авенджърите отдавна се е разпаднал, а Скот Ланг – Ant-Man, е под домашен арест, заради това, че е помогнал на капитан Америка. Сходна е съдбата и на приятелите му. След войната между отмъстителите д-р Ханк Пим и дъщеря му – Хоуп (за протокола – гаджето на Скот), също са принудени да минат на „тъмно“, заради миналото на доктора и работата му в Щит. Докато са в нелегалност Пим създава огромно съоръжение, което нарича „Лабораторията“ и което е в състояние да извлича и най-елементарните частици от квантовата реалност, като ги уголемява. Пим вярва, че жена му – Джанет е още жива и иска да я върне обратно. Тъкмо тогава се появява и Ant-Man, който твърди, че има знае къде точно се намира Джанет. Както обикновено се случва в такива случаи – Лабораторията става интерес и на други хора, които обаче имат съвсем други идеи за това как да го използват. И точно когато Пим решава да се спусне за да върне Джанет обратно, Скот и Хоуп, която е наследила стария костюм на майка си са принудени да се изправят срещу нова заплаха, която няма да се спре пред нищо за да използва новите изобретения на Ханк Пим за собствени цели.

michaelmichelle

Пол Ръд и Еванджелин Лили правят разкошно дуо като Ant-Man и Осата. И двамата играят много по-добре отколкото в първия филм и си личи, че вече са разчупили ролите си. Не по-малко добре се справят и ветераните – Майкъл Дъглас и Мишел Пфайфър. Въпреки, че доста са поостарели, това изобщо не им пречи да влязат във форма и да играят както трябва. Специалната изненада във филма се казва Ейва (няма да издавам спойлери). Някои биха я нарекли злодей, но аз не бих я окачествил точно така. В ролята е Хана Джон-Камин, която малко по-рано взриви публиката с ролята си в „Играч първи, приготви се“ и “Tomb Rider”. И тук се справи също толкова добре.

screen_shot_2018-01-30_at_12.57.38_pm_2_-_h_2018

В заключение мога само да кажа, че втората част на Ant-Man е много по-добра от първата като екшън, действие и настроение. Препоръчвам филма на всички, които имат нужда от глътка свеж въздух. Ще ви изненада приятно!

Оставете отговор