Albus Potter and the Dragonfang Wand (Albus Potter by Vekin87 #2)

book 2

Втората книга от любитеската поредица за Албус Потър, написана от младия американски автор Кевин М. преди излизането на “Хари Потър и Прокълнатото дете”, отвежда титулярния герой във втората му година от обучението в Хогуортс и продължава да разгръща внимателно сюжета, чието развитие е само загатнато в първия том.

Макар доскоро да е изпитвал страх от летенето, Албус Сивиръс Потър променя гледната си точка след като получава метла от големия си брат Джеймс. Албус бързо овладява куидича и дори бива избран за Търсач на своя дом “Слидерин”, като им дава надежда да спечелят Купата, след като през последните години е доминирал отборът на “Грифиндор”, където пък играе Джеймс. В същото време уроците по магия стават все по-трудни и домашните все повече. Летенето и ученето би трябвало да са предостатъчно трудни задачи за всеки млад магьосник, но когато Албус се сдобива с Хитроумната карта, той става свидетел на нещо странно – директорът на училището Реджиналд Арес обикаля замъка “Хогуортс” по цели нощи и дори понякога ходи в Забранената гора, където се вижда с потайни и зловещи хора, влизащи нелегално в границите на училището. Това напомня на момчето, че малко преди рождения му ден известен майстор на вълшебни пръчки е бил убит при мистериозни обстоятелства. Убеден, че е надушил някаква конспирация, Албус Сивиръс се заема да разреши загадката…

Вторият фенфик от поредицата на Векин87 за Албус е доста по-амбициозен от първия, книгата е по-голяма като обем, по-мащабна като сюжет, вкарва в употреба много любими сюжети от оригиналната сага на Дж.К. Роулинг. Хубавото е обаче, че читателят няма усещането това да става насилено, просто за да има камео на познат герой или предмет, а по естествен начин, затова, когато стигаме до наистина епичната развръзка тя звучи достоверна и човек забравя, че чете любителско произведение, както беше случаят и с предишното томче. Майсторски е описано развитието на Хари като образ и макар да прозвучи еретично, версията на този писател, пишещ от любов към поредицата, не само ми допада повече, но ми звучи и по-логично от официалната, в “Хари Потър и Прокълнатото дете”. Все пак обаче дали тази история е по-добра ще се види в следващите томове. Навремето Джордж Норман Липърт също достигна върхово ниво с втория от фенфиковете си за Джеймс Потър, а после изтърва сюжета. Той обаче не бе така коректен към оригиналните седем книги като Кевин и затова мисля, че тук крайният резултат ще е по-добър. Много по-добър. Колко точно, предстои ми да го разбера в най-скоро време!

“Albus Potter and the Dragonfang Wand” може да се прочете безплатно ОНЛАЙН.

Оставете отговор