“Тримата вълшебници и Златното руно” – вече в наличност!

final cover three wizards

“Тримата вълшебници и Златното руно”, петата моя самостоятелна книга, вече може да се поръча от сайта на издателство “Горната земя” ТУК! Книгата излиза под редакцията на Весела Фламбурари и с илюстрациите на Даниел Комбаков-Кокомба. В началото на всяка глава има чернобяла илюстрация, а общият обем е от 118 страници. Издателите ми я определят като подходяща за деца между “8 и 110 години”.

Преди много време в една далечна земя имаше едно кралство...

Прочетете още

Black Angel

black-angel-graham-masterton-1991_1_0f502829c60269a7721ba81684458340

Писателят и хорър експерт Брайън Кийн определя “Black Angel” като най-добрата книга на Греъм Мастертън и макар да не мога да се закълна, че това е така, то е само заради много богатото творчество на автора, в което има изключително силни заглавия. Едно обаче е сигурно – “Black Angel”, позната още и като “Master of Lies”, е наистина ужасяваща история, която ще изпита на максимум границите на стомаха и нервите ви.

Сан Франциско е смразен от поредица убийства, извършени от психопат, наричан от вестн...

Прочетете още

Никълъс Кейдж в “Цветът от Космоса” по Лъвкрафт

В Интернет се появи трейлър на нова хорър адаптация по Хауърд Лъвкрафт. Ветеранът Никълъс Кейдж (“Лице назаем”, “Въздушен конвой”) е звездата в “Цветът от Космоса”, който очакваме по кината през 2020-та година. Филмът изглежда по-бюджетен и професионално направен от предишни екранизации на Лъвкрафт, но пък губи специфичния вкус на автора и напомня на стандартен хорър с прокълната къща. Вижте сами:

Прочетете още

Дъмбо (1941)

dumbo 1941

“Дъмбо” е класически анимационен филм от 1941-ва година и една от златните класики на компанията “Дисни”, която тази година получи високобюджетен римейк. Сега обаче спираме вниманието ви на оригинала, който също заслужава любов и внимание.

Когато щъркелът най-после носи бебето на слоницата от цирка госпожа Джъмбо, тя е не на себе си от щастие. Най-сетне ще си има своя собствена рожба, на която да се радва. Ала другарките й злословят – да, малкото слонче е сладко, ала е родено с твърде големи уши. Още по-жестоки са хората, които при вида на животинката избухват в смях и започват да я подиграват...

Прочетете още

Новата ми книга – и във форума на клуб “Иван Ефремов”!

three wizards

Излизането на новата ми книга – “Тримата вълшебници и Златното руно” – бе споменато и във форума на клуб “Иван Ефремов“, една от най-старите и уважавани фантастични общности у нас. Това се случи благодарение на писателя Александър Карапанчев, с който от години водим интересна кореспонденция...

Прочетете още

Две седмици гласуваме на финалите в Goodreads!

tyrant's tomb

Късно снощи започна епичното гласуване на финалите в Goodreads, което ще продължи две седмици. До него стигнаха книгите, преминали първите два етапа от изборите на най-големия читателски сайт. Досега 2,8 млн гласа са били подадени за различните книги по категории.

В категорията за фентъзи фаворит е Джордж Р.Р. Мартин с “Огън и кръв”, най-новата книга от света на популярната поредица “Песен за Огън и Лед”, по която е направен и сериала “Игра на тронове”...

Прочетете още