Cephalox the Cyber Squid (Sea Quest #1)

cephalox the spider squid

След пауза от няколко месеца се връщаме към творбите, излязли изпод перото на Адам Блейд – псевдоним на цял творчески колектив, пишещ фентъзи книги за деца. Този път на фокуса ни е поредицата Sea Quest, която започва повече от обещаващо с Cephalox the Cyber Squid.

Макс е малко момче, което живее на планетата Аквора – воден свят, разделен между хората, живеещи в градове, издигащи се над повърхността му и мерин, подводна раса, криеща се на дъно. Един ден родният му град бива атакуван от Сефалокс, страховития гигантски калмар, който го опустошава и отвлича баща му...

Прочетете още

Нова анимация за хлапетата на Батман и Супермен

В Интернет се появи трейлър на Batman and Superman: Battle of the Super Sons! Това е нов анимационен филм по комиксите на DC, в който Деймиън Уейн, синът на Батман, влязъл в костюма на Робин се съюзява с Джонатан Кент, малкия наследник на Супермен! Техен враг са зли извънземни, които контролират хората. Вижте клипчето на анимацията, която се очаква през октомври!

Прочетете още

Херкулес от “Дисни” отново на книжния пазар

hercules

Класическата илюстрирана книжка “Херкулес” от “Дисни” излезе отново на българския пазар в поредицата “Чародейства” на издателство “Егмонт”! Това става тъкмо навреме, малко след като режисьора Гай Ричи обяви, че ще прави игрална версия на историята. Тази книга е по анимационния филм, излязъл през 90-те.

Господарят на Подземното царство Хадес отдавна планира да завземе властта над Олимп и земите на смъртните, на пътя му седи единствено невръстен полубог. Въпреки опита да бъде унищожен, Херкулес оцелява, но губи безсмъртието си...

Прочетете още

Capeta

От една страна, беше неизбежно, че след страхотната поредица Future GPX Cyber Formula ще продължа със състезателните анимета, а от друга, че което и да е следващото, ще му е трудно да ми направи същото добро впечатление. Capeta, което е продукция от 2005-та година обаче дойде с такива препоръки, че реших да рискувам. Не съжалявам за това, защото макар да страда от някои сериозни недостатъци, това е силна и емоционална история.

Тайра Капета е малко момче, което няма много лесен ж...

Прочетете още

Нов сезон на Saint Seiya излиза през юли

В Интернет се появи трейлър на втори сезон от анимето Saint Seiya: Knights of the Zodiac, римейк на класическа супергеройска история от 80-те години, героите от която бяха включени в култовата японска игра Jump Force. Трейлърът изглежда завладяващ за феновете на сюжети от този тип:

Прочетете още