Bakuten!!

bakuten

Последният епизод на Bakuten (на английски Backflip или на български “Задно салто”) бе излъчен тази вечер, а анимето веднага се сдобива с ревю в Цитаделата, просто защото наистина го заслужава. Това е трогателна и смела история за един красив спорт и мечтата на няколко момчета, избрали да се занимават с него.

Шотару Футаба е младо и срамежливо момче, което иска да се запише в училищния отбор по гимнастика...

Прочетете още

Шеста нощ на книгите за Хари Потър

night of magic 2021

На днешната дата за шести път се отбелязва Нощта на книгите за Хари Потър, международно събитие, направено за фен клубовете, което у нас се популяризира от “Егмонт”, издали книгите на Джоан К. Роулинг за младия магьосник в България. Това е и първият път, когато отбелязваме събитието през лятото, тъй като то по правило се провеждаше през месец февруари.

Тема за събитието на 2021-ва година е улица “Диагон-али”, откъдето героите си пазаруват вълшебни предмети...

Прочетете още

Вера Фармига

vera

Вера Фармига е американска актриса от украински произход. Носителка на множество номинации и награди от престижни кинофестивали, тя съчетава амплоато си на артист в драматични изпълнения с това да бъде “кралицата на ужаса” през ХХI век, печелейки си слава сред широк кръг зрители с участията си в поредицата “Заклинанието”, където влиза в ролята на Лорейн Уорън, реално съществувала изследователка на паранормални явления.

Вера е родена на 6-ти авгу...

Прочетете още

The Seven Deadly Sins: Dragon’s Judgement

sins judgement

Най-сетне приключи и четвъртият сезон от аниме поредицата “Седемте смъртни гряха”, може би най-вълнуващото епично фентъзи на нашето време и история, която на моменти ме е въодушевявала, а в други отегчавала. Все пак пак справедливостта изисква да сваля шапка на целия екип зад проекта и да кажа, че финалния сезон се получи както трябва, с блестяща първа половина и непредвидими последни серии, които компенсираха известното влачене преди тях...

Прочетете още

Зверовете идват в седмия “Трансформърс”!

AllSpark_Cheetor

“Парамаунт” разкриха заглавието и сюжета на седмия филм от поредицата “Трансформърс”! Той ще се казва “Възходът на зверовете” (Rise of the Beasts) и ще излезе по кината на 24-ти юни 2022-ра година.

Действието във филма ще се развива през 1994-та година, а главен герой ще бъде аутоботът Оптимус Прайм. Голямата новина обаче е включването на Максимали и Предакони, роботи, които се маскират на животни и пренасят войната си в края на миналия век...

Прочетете още