10-то издание на Warhammer 40 000

Warhammer5

На 24 юни се състоя световната премиера на 10-тото издание от военната игра Warhammer 40K. Събитието бе отпразнувано пищно и в българските клубове за бордови игри – Mox Games, Next Generation, Aurora и други. Стари и нови фенове на вселената имаха възможността да се сдобият с моделите от най-новият бокс модели на Games Workshop наречен Leviathan. Кутията идва с нови модели и с изцяло ново издание, нови правила и нов наратив, който бута сюжета на вселената напред. Събитията бяха придружени с боядисване на модели както и игри в най-новото издание.

Warhammer4

Warhammer 40K е мрачна космическа опера, в която Имперума на човечеството е обсаден от всички страни. Сред враговете му са както представителите на враждебни извънземни раси като елдари и орки, така и боговете на хаоса, чиято цел е да унищожат преградите на тяхното измерение и нашата вселена, да се излеят в галактиката ни и да я погълнат. Ала един друг биологичен вид, идващ отвъд нашата галактика, подбуждан от безкраен глад има сходна, но напълно буквална амбиция – да изяде всичко по пътя си.

Warhammer1

Сюжетът в 10-то издание започва с 4тата Тиранична Война. Звездният куп Сегментум Пасифик попада под ударите на Кошерните Флоти на Тиранидите. Биологичен вид, който изсмуква всички живителни сили на една планета, за да се храни. Този път нашествениците са известни под името Левиатан – една от многото разновидности на тази раса. Импиреума, чиито сили са впрегнати другаде, реагира мудно, но в крайна сметка успява да сформира сили за реагиране с начело на някои от най-великите си герои. Изгледите за победа са вели, но трябва да се случи чудо, тъй като следващата цел по пътя на Тиранидите е Земята…

Warhammer3

Тиранидите са изключително интересен извънземен вид, които носят донякъде и нотка на вдъхновение от хорър творци като Лъфкрафт и Гигер. Малко известен факт е, че те са известно вдъхновение за създаването на Зергите от вселената на Стар Крафт. А самите Тираниди очевидно са вдъхновени от поредици като Пришълеца и Звездни Рейнджъри.

Warhammer2

Warhammer 40K е хоби, което бива създадено в далечната 1987 година от компанията Games Workshop. Играта, фигурите и книгите по тази фантастична вселена не спират да радват феновете и до днес. Благодарение на дейността на клубове и играчи, това хоби успя да се съхрани и в България. Като в последните 10 години се любува на небивал интерес. Дано интереса и хобито се съхранят и за в бъдеще. Повече информация за хобито в България може да научите на фейсбук страниците: Warhammer 40K BG, както и Warhammer Bulgaria.

За десерт ви представяме трейлъра, подготвен за новия етап от развитието на поредицата Warhammer 40K:

Статия на Васил Мирчев

Тагове:  

Оставете отговор