10 готини герои, които ядат само бой в Дуелите

duel of the citadel

Отново е време за уикенд с класация от Дуелите и след толкова шампиони и победители, които ви представихме през последните седмици идва моментът, в който ще се спрем на образите, които в състезание за двама остават на второ място. Оказва се, че може да си велик и иконичен герой и въпреки това да те бият като барабан в Дуелите на Цитаделата. Не ви се вярва? Тази антикласация събира яки, готини и популярни персонажи, които са участвали повече от веднъж в наши бойни анкети, но това не им е донесло нищо хубаво.

pug riftwar

10. Пъг (Сага за войната на разлома) 
Когато започвах да се занимавам с клубна дейност в училище, “Сага за Войната на Разлома” от Реймънд Фийст беше едно от най-популярните произведения, а магьосникът Пъг, един от най-уважаваните герои. Това обаче не се пренесе след години в Цитаделата. Пъг първо загуби битката с приятеля си Томас от същата поредица, а после бе победен и от друида Аланон от конкурентната сага “Шанара”. И в двата случая поне на хартия Пъг би трябвало да е малко по-силен, така че резултатите означават, че просто не е достатъчно обичан.
carrion deathstalker

9. Изследовател Гарвана (Светът на призраците)
Саймън Р. Грийн е един от най-популярните автори в клуба, но това някак си не успява да се прехвърли върху героите му. Неговият могъщ еспер, известен като Изследовател Гарвана, бе включен в оригиналния Турнир за Герой на Цитаделата, където жребият го срещна с герой от детска книжка, Питър Певънзи от “Нарния”, който той изгуби. Вторият шанс бе срещу Аланон от “Шанара”, но както и Пъг, Гарвана отново беше победен. Повече не сме го мъчили.

josh_newman

8. Джош Нюман (Тайните на безсмъртния Николас Фламел) 
Някъде между “Здрач” и “Пърси Джаксън” у нас излязоха книгите от поредицата “Тайните на безсмъртния Николас Фламел” на Майкъл Скот, които също бяха спрягани за следващото голямо тийнейджърско фентъзи. Но макар те да взеха награди от клуба, титулярът сред героите Джош Нюман първо беше надвит от Дризт до Урден в първия ни Турнир за Герой на Цитаделата, а след това беше ступан и от Джейсън Грейс, синът на Юпитер от книгите на Риърдън, с резултат, който подсказа, че няма смисъл да участва повече.

wolverine

7. Върколака (Х-Мен) 
Няма да повярвате, но може би най-популярният мутант от поредицата “Х-Мен” от света на “Марвел” има крайно отрицателно представяне в Цитаделата. Персонажът на актьора Хю Джакман е участвал два пъти – веднъж срещу Дарт Мул от “Междузвездни войни” и втори път срещу Железния човек от “Отмъстителите”, като не успя да вземе победа в нито една от двете битки. Наистина, резултатите не бяха толкова съкрушителни, а и съперниците си ги бива, но е невероятно, че такъв мъжествен и силен персонаж толкова години е на нула в рубриката.

luke pjo

6. Люк Кастелан (Пърси Джаксън и боговете на Олимп) 
Неприятно е, но в тази антикласация влиза и участник от тази година. Люк Кастелан е един от най-обичаните и добре изградени персонажи на Рик Риърдън, но в Дуелите на Цитаделата така и не му потръгна. Първото му състезателно участие беше срещу драконовия ездач Муртаг от “Наследството” и Люк беше победен. Второто бе срещу Кайло Рен, който допреди няколко седмици също бе заплашен от присъствие в днешната класация, но успя да да се измъкне с аванс от два гласа и така остави горкия син на Хермес в нея.

Katniss_Everdeen

5. Катнис Евърдийн (Игрите на глада) 
Понякога ме питат защо рядко включвам героини в Дуелите. Истината е, че не съм фен на жените воини, но статистиката на един от най-популярните образи, какъвто е Катнис Евърдийн е показателна. Тя започна със загуба от елфата Тауриел, което не е болка, предвид статистиката на Леголас, за която сме писали, но после имаше и злощастна среща с Пришълеца, загубена от потъналата в слуз Евърдийн.

the-maze-runner-trailer-dylan-obrien-thomas-20th-century-fox

4. Томас (Лабиринтът)

Душата ме боли да включа толкова готин герой в класацията, но няма как. Хайде, това че Томас загуби с глас от френския комиксов герой Валериан e по-скоро злощастно стечение на обстоятелствата, но преди това образът на Дилън О’Брайън участва и в големия ни турнир от 2016-та, където беше направен на бъз от неугледния персонаж на Магнус Чейс от книгите на Рик Риърдън за боговете на Асгард, което както и да го погледнеш си е излагация.

1741670-INVNMCZV-7

3. Капитан Америка (Отмъстителите) 

Този персонаж, по който мнозина мои приятели припадат, никога не ми е бил любим и няма и да стане, но дори аз трябва да призная, че статистиката срещу него е жестока – две разгромни загуби, които завинаги компрометираха участията му в Дуелите. Преди да рипнете, имайте предвид, че те все пак са от Батман и Спайдър-мен, така че е донякъде обяснимо, но въпреки това разликите го правят конфузно.

terminator-genisys-poster-thumb-500x500_c

2. Терминатора (Терминатор)
Много, много ми е мъчно, че толкова любим образ попада в толкова ужасна класация, но такива са футболните реалности, както казват анализаторите на националния отбор след поредната изгубена квалификация за голямо първенство. Бате Арни има соло участие срещу Бъмбълби, където падна позорно и общо участие с Кайло Рен срещу Жокера и Дедпул, донесло още по-печален резултат. Като добавим там една загуба от масов Дуел на терминатори срещу трансформъри, картинката съвсем се скапва.

1. Едуард Кълън (Здрач)

Сигурен съм, че милиони наши читатели в момента ликуват, но истината е, че най-лошата статистика в историята на Дуелите ни несъмнено е на Едуард Кълън, красивия вампир от “Здрач”. Авторката Стефани Майър сериозно се беше постарала да напомпа силите на героя си в книгите, но това не трогна нашите читатели.

Мъките на образа, чиято роля във филмите се изпълни от Робърт Патинсън, започнаха още в първия ни Турнир през 2013-та година, където той дебютира срещу драконовия ездач Ерагон, който ако трябва да бъдем честни, направо го разчекна и му нанесе най-тежката загуба в цялата надпреварата тогава.

Нищо, винаги има втори шанс. Следващата битка на Едуард бе срещу друг романтичен образ, Джейс от “Реликвите на смъртните”, разликата трябваше да е по-малка. Че беше по-малка – беше. Но не с много, а и допълнителна обида беше това, че в книгите на Касандра Клеър вампирите си патят от ордена нефилими, към който се числи и Джейс. Нова загуба и тя щеше да е достатъчна за да остави Едуард на сегашната му позиция, но както се казва, третият път възмездява всичко.

Лятото на 2015-та година вампирът влезе в последната си битка в Цитаделата, доста нелепо лятно сражение, което го изправи срещу вече споменат герой от детска книжка – Питър Певънзи от “Хрониките на Нарния”. Образ, който освен доблестта си, няма други специални умения. По всяка логика Едуард трябваше да спечели дългоочакваната си първа победа, но читателите имаха друго мнение и Питър направи блещукащия красавец на пух и прах.

Това вече бе твърде много и решихме да не включваме Едуард в повече анкети за известно време, което доста се проточи в годините. Утехата за него и здрачаните е, че има титла за Герой на годината от наградите за 2009-та , която никой не може да му отнеме. Но той и Терминатора има такава от 2015-та, така че това не е гаранция за нищо.

С това приключваме списъка с герои, които по една или друга причина не са печелили в Дуелите ни. Дали това ще се промени и за в бъдеще, ще решите вие.

edward defeated

Класацията изготви: Александър Драганов

Оставете отговор