Касандра Клеър

Касандра Клеър

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 14.02.2010

Касандра Клеър е псевдонимът на известната писателка, стояща зад бестселъровата поредица “Реликвите на смъртните” (“Mortal Instruments”).
Касандра Клеър е американка, но е родена в град Техеран, столица на Иран. Семейството й пътувало много и така още преди да навърши 10 години тя обиколила голяма част от света, включително страни като Франция, Швейцария и Великобритания.
Клеър учила в гимназия в Лос Анджелес и там развила голям интерес както към четенето, така и към писането. След училище Клеър започнала да списва светските страници по вестници, но не изоставила писането, а започнала да твори фенфикове под сходния псевдоним Касандра Клейр. Най-известният й такъв е “Трилогия за Драко”, който продължава историята на сагата “Хари Потър” след четвъртия том от гледната точка на Драко Малфой. Според фенове, Клеър е отчасти отговорна за невероятната популярност на сина на Луциус. Касандра Клеър също е и първят авторна знаменитите “Тайни дневници” на “Властелинът на Пръстените”…
Фенфиковете обаче са само първата крачка от писателската й кариера и скоро тя започва да създава свои собствени светове. Първата й книга “Град от кости” дава началото на поредицата “Реликвите на смъртните”, която достига шеметна популярност и дори има шанс да бъде направена на филм. За създаването й Клеър се вдъхновява от световните митове, легендите за ангелът Разиел и своя любим Манхатън.
В момента Клеър пише поредицата “Адските устройства”, която е прелюдие на “Реликвите на смъртните”. Интересен факт е, че тя е близка приятелка до друга писателка, Холи Блек (авторка на “Хрониките на Спайдъруик”) и си е спечелила похвалите на самата Стефани Майър за “Реликвите на Смъртните”.

Оставете отговор