Яшамару Сакутаро

Yashamaru_Sakurato_Manga

Яшамару Сакутаро е герой от аниме поредицата B-Project. Той е музикален директор в компанията “Гандара” и изглежда като меценат, който помага на младите идоли. В действителност обаче е маниак, изпълнен с жажда за мъст заради извършена срещу семейството му несправедливост.

Яшамару-сан подкрепя музикантите от групите Thrive, MoonS и Kitakore, като изглежда идеолог на идеята те да се съберат в общ музикален проект, наречен B-Project. Яшамару назначава младата Цубаса за техен мениджър, като с това тя на практика заема досегашната му позиция. Той лично е обучавал идолите на характер и умения, като изглежда добронамерен към тях в старанието си да преодолее необичайно многото проблеми пред младите изпълнители.

Yashamaru_Sakutaro_S1

Когато обаче B-Project са на ръба на успеха, Яшамару решава да нанесе удар по Цубаса, като ги пренасочва към друго музикално студио и уволнява мениджърката. Планът му се проваля, тъй като певците й остават лоялни, връщат се в старата си компания и изнасят успешен концерт. С това обаче негативизмът му към тях се увеличава, а той всячески се старае да уязви тях и мениджърката им. Причината за това поведение се корени в лична трагедия. Сестрата на Яшамару е починала преди години, след като нейна песен бива дадена на друга изпълнителка. Песента е била композирана от бащата на Цубаса и той погрешно обвинява него за станалото, като иска да отмъсти на дъщеря му. Когато разбира, че Цубаса и баща й са невинни, той изглежда не може да го повярва и се оттегля озлобен. Все пак по-късно изглежда премисля, като използва връзките си, за да помогне на B-Project, когато те изпадат в затруднение и остават без зала за голям свой концерт.

Яшамару-сан е интересен антагонистичен персонаж, който напомня на зловещия господин Куджо Такамаса от Idolish7. Въпреки това в него има и нещо добро, което кара момчетата от B-Project да подготвят специална изненада за рождения му ден в първия сезон от историята. Тогава той я пропуска, обзет от жажда за мъст, но надеждата е в следващи сезони да изкупи вината си и отново да стане приятел на младите певци.

Yashamaru_Sakutaro_S2

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор