Яматоноками Ясусада

Яматоноками Ясусада е главен герой в анимето “Touken Ranbu Hanamaru”, част от поредицата “Touken Ranbu”, която е вдъхновена от компютърна игра и включва още редица театрални постановки, както и игрален филм.

Подобно и на останалите герои от поредицата, Ясу е вдъхновен от реалната история на меч, принадлежал на Окита Соуджи, един от легендарните шинсенгуми, който е бил много привързан към него. В бъдещето санива, човек, който може да вдъхва живот на неодушевени предмети, дава човешко тяло и душа на Ясусада, като го превръща в тукен данши, един от мечоносците, които се борят със злодеите от Ретроградната армия, които искат да променят самата история.

yasu kasshu lamp

Когато пристига в Цитаделата на мечоносците, Ясусада става близък приятел с Кашу Киомицу, друг от мечовете на Окита. Той бързо се научава да участва в игрите, които героите си организират в свободното време в Цитаделата, но разбира се, бива изпратен назад в миналото, за да се бори за съхраняването на настоящето такова, каквото е. Ясусада среща трудности с това да се примири със съдбата на Окита, поради което бива изпратен на самостоятелна мисия, нещо, което силно разстройва приятеля му Кашу. В крайна сметка обаче Ясусада се завръща в Цитаделата на тукен данши.

Импулсивен и смел, Ясусада изглежда привидно спокоен и дори лекомислен, но е доста свиреп в битка и понякога склонен към непремерени рискове.

yasu sword

Тагове:  

Оставете отговор