Яманбагири Кунихиро

yamanbagiri2

Яманбагири Кунихиро е един от главните герои в поредицата “Touken Ranbu”, който участва в играта, аниме сериалите, театралните постановки и игралния филм, където ролята му се изпълнява от Йошихико Арамаки.
Подобно и на останалите герои от “Touken Ranbu”, Манба някога е бил меч, превърнат в герой от плът и кръв с магията на санива, човек, който може да вдъхва живот на неодушевени предмет. Така той се превръща в един от тукен данши, мечоносците, които се борят със злодеите от Ретроградната армия, искащи да променят самата история, изкривявайки миналото и заличавайки настоящето.
Yamanbagiri.Kunihiro
При Яманбагири съществува проблем, тъй като мечът му, изработен през средните векове от майстора Кунихиро Хорикава, е дубликат на друг. Това причинява голяма тъга на Манба, който чувства комплекс за малоценност от това. Поради тази причина той винаги ходи със спусната качулка, прикривайки лика си, неуверен е и понякога допуска грешки, които струват скъпо.
Въпреки това той е невероятен боец и ако почувства подкрепа от другите тукен данши може да ги поведе към победа. Тази двойнственост го прави един от любимите герои на феновете.
manba live action
Представен от Александър Драганов
Тагове:  

Оставете отговор