Юки Хаяши

Yuki Hayashi

Юки Хаяши е японски композитор, създател на музика за анимета, филми и телевизионни сериали.

Хаяши е роден на 31 декември 1980-та година в град Киото. Като млад е бил състезател по гимнастика, като му прави впечатление изборът на музика за изпълненията. Заради тях той самият се ориентира към това изкуство и започва да създава мелодии за гимнастици и танцьори, които те започват да купуват.

От 2009-та той Юки Хаяши започва да се занимава професионално с музика, като сред първите по-значими хитове, които озвучава е вампирското аниме Blood Lad.  Той остава на вълната с кръвопийците и със саундтрака на поредицата Diabolik Lovers, а през 2013-та година озвучава и култовата серия Gundam Build Fighters.

Може би най-успешният проект на Савано е волейболното аниме Haikyu, което се счита за върхово в света на спортните адаптации. Хаяши подготвя музиката от самото му начало през 2014-та година. През 2016-та обаче той захваща още по-успешен в комерсиално отношение проект, а именно My Hero Academia, японска поредица за супергерои. През 2017-та пише музиката на анимето Dive по поредицата юношенски романи на писателката Ето Мори.

Вероятно най-специалният саундтрак на Юки Хаяши обаче е този за анимето Bakuten, тъй като то разказва историята на млади гимнастици и така връща композиторът към собствения му житейски опит. Не е случайно, че мелодията се получава омагьосваща.

Последното аниме, с музика на Хаяши, което сме представяли е UniteUp, но се надяваме да има още много проекти, с които този талантлив композитор да ни радва.

Представен от Александър Драганов

Тагове:  , , ,

Оставете отговор