Шусаку Шида

shusaku

Шусаку Шида е герой от анимето Bakuten. Той е треньорът на отбора от гимнастици, в който участват още Масато и Шотару.

Шида е тих и благ човек, който изглежда знае какво точно да препоръча за състезателите, така че да са максимално добре подготвени, но никога не повишава тон, нито пък се кара или заплашва. Вместо това той предпочита да предлага мъдрости, приписвани на мистериозната му съпруга, която никой никога не е виждал.

coach bakuten

В действителност Шусаку Шида е блестящ атлет от миналото, майстор, който обаче не е успял да се реализира напълно, тъй като е участвал контузен в състезание и това е довело до нараняване, прекратило спортната му кариера. Това променя живота му и го сближава с лекарката, която го е диагностирицала. Именно тя по-късно става негова жена. Шусаку става треньор, макар мъчно да си намира работа в училище.

Шида успява да изведе отбора на училището, където работи, до много добър резултат, като взима тежкото решение да позволи на Шотару Футаба да се състезава контузен. Това за щастие не се оказва фатално за кариерата му. Негов голям фен е Масато Рьоя, а с биографията му приключваме прегледа на основните персонажи от Bakuten.

Shusaku_Shida_1

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор