Шунгику Накамура

shungiku

Шунгико Накамура е японска авторка на манга, известна най-вече с поредиците Junjou Romantica и Sekai Ichi Hatsukoi, които са в жанра яой – за любовта между момчета.

Накамура е родена на 13-ти декември 1980-та година. Започва да твори от млада, като Junjou Romantica тръгва да излиза през 2002-ра и бързо й печели популярност както в Япония, така и в англоезичния свят. Причината затова е, че тя смесва романтичните сюжети с комедиен, но правдив поглед към света на издаването на манга, живота на авторите, както и на редакторите им. Sekai Ichi Hatsukoi започва през 2007-ма, както и Junjou Romantica тази манга продължава до ден днешен, като и двете истории са адаптирани на анимета от по няколко сезона.

usami cute

Накамура има странния навик да събира в двойки мъже със сравнително голяма възрастова разлика помежду им. Също така, двойките й имат за символи различни плюшени животни. Доста специфичен е и начинът, по който рисува ръцете на героите си.

Шунгико Накамура често пише в тандем с колежката си Мияко Фуджисаки. Заедно, двете работят по Sekai Ichi Hatsukoi. Надяваме се и за в бъдеще да имаме повод да говорим за творбите им.

sekai

Представена от Александър Драганов

Оставете отговор