Шуичи Шигено

shuichi shigeno

Шуичи Шигено е японски автор на манга, известен най-вече като създател на поредицата Initial D, която включва и новата история MF Ghost.

Шигено е роден на 8-ми март 1958-ма година в Мацунояма, град Томакачи, префектура Ниигата. Като гимназист той е фен на мотоциклетите и създава поредицата Bari Bari Densetsu, в която ученици участват в нелегални състезания на две колела. Историята се превръща в бестселър, като в края на 80-те години излиза и анимационна адаптация на видео.

След успеха на Bari Bari Densetsu Шигено иска да започне нова поредица манга (японски комикси). По това време той вече се е влюбил в колите и негов приятел му подхвърля идеята да пише и за тях. В началото Шуичи се колебае, тъй като ако не успее да продаде такава история това би било тежък удар върху кариерата му. Накрая обаче решава да рискува и вдъхновен от личния си автомобил Toyota AE86 започва сагата Initial D.

InitialD_vol1_Cover

Initial D представя пред читателите света на нелегалните автомобилни състезания, като за написването й Шуичи Шигено се консултира с един от създателите на дрифта – Кеичи Цучия. Авторът представя израстването на героя Такуми Фудживара, който става легендарен пилот. Мангата излиза между 1995-та и 2013-та, като продава над 55 милиона бройки и печели аниме адаптация, която се счита за една от най-великите поредици за високите скорости, създавана някога. През 2017-та Шигено започва и продължението MF Ghost, което представя на феновете нов пилот, обучавал се като млад при Фудживара.

Шуичи Шугено е автор също на поредицата Takane no Hana, която е в жанра на романса, Sailor Ace, разказваща за историята на една бейзболистка и други. Той е автор с изключителен успех, чиято кариера заслужава поклон.

Baribari_Densetsu_volume_1

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор