Шо Акицуки

sho akitsuki handsome

Шо (или Шоу) Акицуки е герой от аниме поредицата Wave!!. Той е сърфист и приятел на главния герой в историята, Хинаока Масаки.

Шо се научава да кара сърф от големия си брат, който му преподава тънкостите на този спорт и така става истински майстор. След като се мести в съседен град, той се записва на училище, където запознава с Масаки и приятеля му Танака, също запален сърфист. Той убеждава Хинаока да пробва спорта и двамата стават неразделни, като сформират и успешен отбор. Шо участва в състезание, което печели, показвайки голямата си класа. Той също е съвестен и следи Масаки да не рискува, като в един случай го и спасява от удавяне. Думите му са – “ако нещо се случи с теб, на много хора ще им е мъчно”.

sho akitsuki wave

Поради това съдбата му е толкова озадачаваща. След един студен зимен ден, в който споделя с приятелите си, че за него “едно обикновено семейство звучи като нещо прекрасно”, Шо се пуска на сърф посред нощ, насред страхотна буря и никога не излиза от морето. Приятелят му намира само сърфа му, плуващ тъжно насред вълните. Изглежда, че майсторът на спорта е избрал да се самоубие, решение, което напълно съкрушава Мисаки и го кара дълго време да страни от сърфа. Минават месеци, преди момчето да се възстанови от шока.

Повече от година след това големият брат на Шо го забелязва по време на състезание и тръгва да го гони, но без да го намери. Дали атлетът, намекнал за проблеми у дома, е инсценирал смъртта си? Или пък призракът му се е явил посред бял ден, за да подкрепи приятелите си? Ако Wave!! не получи продължение, може никога да не узнаем истината. Но въпреки трагичната си съдба, Шо остава мечтан приятел и пример за вдъхновение, поради което си спечели и биография в сайта ни.

sho akitsuki full

Представен от Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор