Шотару Футаба

Bakuten-anime-Shotaro-Futabo

Шотару Футаба (в някои преводи Шотаро Футаба) е герой от спортния аниме сериал Bakuten. Той е гимнастик, записал се за участие в отбора на своето училище.

Шотару е срамежливо и свито момче, което обаче има естествена дарба за спорта и като малък е тренирал най-различни дисциплини. През последното си лято преди влизане в гимназия обаче той вижда отбор по гимнастика да прави уникално художествено изпълнение по време на състезание. Тимът, който представя училището “Ао”, се класира сравнително добре, макар да е с ограничен брой участници. Шотару се запалва и когато влиза в “Ао” се осмелява да се запише в екипа, макар да няма опит с гимнастиката и да е доста стеснителен. Отборът, на който му трябват двама нови играча, го приема, а с идването на опитния Мисато Рьоя от друго училище, успяват да имат пълноценен тим.

shotaro-futaba-203010

Шотару Футаба трябва бързо да овладее тънкостите на гимнастиката, чието най-пленително за него и много други изпълнение е задното салто. Първоначално той има проблеми с него и има сериозни съмнения, че ще успее да го овладее, още повече, когато вижда гениалното изпълнение на вундеркинда Маширо. Все пак Футаба успява, не без помощта на Мисато и останалите момчета от отбора.

Шотару успява да направи серия от добри представяния, а освен това помага на сработването на отбора с Мисато, като убеждава по-опитния гимнастик да се отпусне и да иска повече от съекипниците си, а де не се мъчи да прави всичко сам. Така двамата развиват чудесно приятелство и изглеждат готови за победата в голямото състезание на училището в края на годината. За съжаление точно в деня за почивка Шотару наранява китката си и се събужда с ужасни болки.

shotaro cri1

При това положение участието му изглежда невъзможно, но Мисато го води на лекар. Докторът разкрива, че контузията не е сериозна, но изисква почивка. Шотару въпреки това се пуска в надпреварата и тимът прави страхотно изпълнение, класирайки се на силното второ място. След това бива отведен в болница, където му се карат много за своеволието, но все пак се оказва, че се е разминал със сериозно обостряне. Когато се прибира при останалите, Футаба научава доброто класиране и избухва в сълзи, като разкрива напрежението, че е провалил съекипниците си, особено тези, които се състезават за последна година.

Чаровен, елегантен и по детски чист, Шотару Футаба е трогателен герой, заслужил правото на биография в Цитаделата!

Shotaro_Futaba_2

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор