Шокудайкири Мицусада

Shokudaikiri.Mitsutada.full.1834244

Шокудайкири Мицусада е герой от поредицата Touken Ranbu, обхващата едноименната игра и множеството нейни адаптации на аниме, театрални постановки и игрален филм. Той един от тукен данши, легендарен меч, превърнат във воин с човешко тяло, пътуващ във времето за да се бори с Ретроградната армия, злодеи, които опитват да променят миналото, за да заличат настоящето.

Като меч, Шокудайкири е бил изкован от Осафуне Мицусада през 1238-ма година. Той е катана и е принадлежал на Дате Масамуне, една от най-легендарните исторически фигури на Япония, ненадминат майстор на меча. В превод името му означава “срязалият свещ”, което се свързва с инцидент, в който Масамуне е посякъл бронзов свещник, за да стигне до жертвата си. Самият Мицусада казва, след като става човек, че би искал името му да е било за срязването на нещо по-здраво.

shokudaikiri

Когато придобива тяло се оказва, че Шокудайкири Мицусада прилича на ослепелия с едното око Масамуне. И понеже Масамуне бил поддръжник на западното влияние, Мицусада също предпочита по-западно облекло спрямо свои събратя тукен данши като Миказуки Мунечика или Изуминоками Канесада. Близък е с останалите бойци, създадени от мечове на Дате. Заедно те са известни като датегуми. По характер е грижовен, счита се, че е и суетен за външния си вид.

Макар да няма главна действаща роля в аниметата или филма, Мицусада е един от най-популярните герои сред феновете на “Тукен Ранбу” и заради това се сдобива с биография в Цитаделата.

sexy shokudaikiri

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор