Шин Ойкава

shin pro

Шин Ойкава е герой от аниме поредицата Dream Festival. Той е актьор, певец и танцьор, който успява да стане музикален идол.

Когато за пръв път бива срещнат от новобранеца Канаде, Шин изглежда изключително саможив и дръпнат, за което потвърждава и Джуния Сасаки, който казва, че той е човек, който обича да стои настрана от другите. Канаде обаче използва текста на негова песен и оттам разбира, че Шин се държи така, тъй като преди години се е скарал с най-добрия си приятел Кейго Казама заради филмова роля, поради което се е отказал от актьорското майсторство и сега се бои да не би и като идол да изпадне в подобна ситуация. Канаде обаче спечелва доверието на Шин и тримата с Джуния правят момчешката банда “Трафик Сигнал”, която бързо постига голяма популярност. Но първото състезание на бандата е загубено от “Курофуне”, в които се е завърнал именно Кейго Казама, зарекъл се да не губи повече от Шин. Това поставя Ойкава и приятелите му в губеща позиция преди Фестивала на мечтите, но когато към тях се присъединяват приятелите им Чизуру и Ицуки, за да направят по-голямата банда DearDream, нещата се обръща и те успяват да победят и така да стигнат до публикация на дебют.

shin card

Като вече по-утвърден идол, Шин е поканен да се върне и към актьорската игра, като първоначално се притеснява от това, че е позабравил уменията си и не може да се мери с онези, посветили се изцяло на драмите. Джуния обаче го съветва да използва наученото като идол и двамата правят чудесна бойна сцена в шоуто заради актробатическите си умения. По-късно Шин, успял да изглади отношенията си с Кейго Казама, дава ценен съвет на Юто Куроиши да не се кара с него и така спасява приятелството им. Заедно с колегите си от DearDream и някогашните си опоненти от “Курофуне”, Шин закрива следващото издание на Фестивала на мечтите.

Шин Ойкава е текстописецът на своята банда, само на пръв поглед затворен човек, който всъщност има чувствителната душа на поет и помага много на приятелите си, с което си и печели биография в Цитаделата 🙂

shin full size

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор