Шеста нощ на книгите за Хари Потър

night of magic 2021

На днешната дата за шести път се отбелязва Нощта на книгите за Хари Потър, международно събитие, направено за фен клубовете, което у нас се популяризира от “Егмонт”, издали книгите на Джоан К. Роулинг за младия магьосник в България. Това е и първият път, когато отбелязваме събитието през лятото, тъй като то по правило се провеждаше през месец февруари.

Тема за събитието на 2021-ва година е улица “Диагон-али”, откъдето героите си пазаруват вълшебни предмети. Сцените с улицата са сред най-запомнящите се и в първата част от филмовата адаптация на романите, където Хари се среща с господин Оливандър и купува от него вълшебна пръчка, която ще му служи вярно дълго време. “Егмонт” поканиха фен клубовете в страната да организират сбирки по този повод и това тяхно предложение получи отзвук основно в провинцията, където доста библиотеки са се ангажирали с приятни преживявания, като че ли подходящи най-вече за по-малките фенове.

За по-големите може би ще е малко трудно да измислят какво толкова да отбележат за една улица, но като фенове на поредицата, в Цитаделата считаме Нощта за удачен повод, в който да си припомним може би най-хубавия клип, който заместник-председателя на нашия клуб Искрен Иванов е подготвял за нашия сайт, а именно, този посветен на Хари Потър 🙂

Тагове:  

Оставете отговор