Шатър и Дропкик

shatter

Шатър и Дропкик са трансформъри от фракцията на десептиконите, изпълняващи ролята на основни антагонисти във филма “Бъмбълби” от 2018-та година. Шатър е жена робот с червена броня и три основни лика – основният, на висок метален хуманоид и резервните, на самолет и лек автомобил. Дропкик е мъж робот със синя броня и подобно на приятелката си има три основни вида – отново на метален хуманоид, на вертолет и на автомобил.

Шатър и Дропкик преследват аутоботи, успели да се измъкнат от войната, бушуваща на планетата Кибертрон. Една от жертвите им е роботът Клифджъмпър, който отказва да предаде събратята ти и заради това била безжалостно убит. Двамата улавят и сигнал от Бъмбълби, който ги отвежда на планетата Земя. Първите местни, които срещат са мъж и жена по време на скандал, които убиват за голямо удоволствие на Дропкик.

dropkick

След това двамата се срещат с представители на американската армия и се представят за доброжелатели, преследващи избягал опасен престъпник. Шатър предупреждава хората, че ако не им помогнат, “войната, която бушува сред звездите, може да намери и техния свят”. В действителност тя оглежда планетата за покоряване и унищожение от страна на военнолюбивите Десептикони. Дропкик е недоволен, че трябва да се принуждава да работи с хората, но е по-низшестоящ в отношенията с Шатър, поради което й се покорява.

Шатър и Дропкик дават ограничени технологии на човечеството, за които се намеква, че са предшествали появата на Интернет. В същото време те използват ресурсите на армията, за да локализират и пленят Бъмбълби. Двамата го подлагат на разпит, а след това Дропкик удря аутобота и го поваля в несвяст, погрешно смятайки, че го е умъртвил. После двамата решават да подадат сигнал на командването си, с което да призоват основните сили на десептиконите и да завладеят Земята, като елиминират човечеството. Американски учен дочува плановете им, но бива убит.

shatter dropkick

За щастие Бъмбълби не е мъртъв и успява да се измъкне от военните, като хваща Шатър и Дропкик тъкмо когато те се готвят да изпратят сигнал до лидерите на Десептиконите по това време, вероятно Старскрийм и Шокуейв (в този етап от историята Мегатрон би следвало да е в хибернация). Дропкик се опитва да спре Бъмбълби, но се оказва, че сериозно подценява малкия жълт скаут на аутоботите, който бързо го унищожава. В това време човешко момиче на име Чарли успява да спре сигнала, подаден от Шатър. Това вбесява десептиконката, която се опитва да убие Бъмбълби като отмъщение, но макар да има надмощие като физическа сила, тя не е толкова ловка и става негова жертва, когато той предизвиква наводнение.

Шатър и Дропкик са интересни персонажи от вселената на “Трансформърс”, вдъхновени от злодеи в анимационния сериал GoBots, конкурентен проект, по-късно закупен от “Хасбро” и припознат като алтернативна вселена на основната поредица. Добре озвучени и майсторски раздвижени от режисьора Травис Найт, специалист аниматор с опит от филмите на студио “Лайка”, те са едни от най-сполучливите антагонистични образи в игралните продукции за “Трансформърс” и като такива, макар и със закъснение, получават биография в Цитаделата.

Представени от Александър Драганов

 

Тагове:  

Оставете отговор