Шампионската Лига на Цитаделата

ChampLeague Citadelata

Дойде моментът, в който обявяваме следващия Турнир с Дуели от Цитаделата. Той ще е по-специален от всички досега. В края на миналата година осъзнах нещо, а именно, че от 2013-та досега сме направили цели осем турнира, всеки от които с различен победител. Това означава, че имаме чудесната бройка бойци, с които да направим първата в историята ни ШАМПИОНСКА ЛИГА НА ЦИТАДЕЛАТАТурнир, в който да участват всичките ни Шампиони досега!

А това са:

percy-awesomest
~ Пърси Джаксън

Пърси спечели първият Турнир за Герой на Цитаделата, който е и най-големият досега. Участие в него взеха шестнадесет персонажи от различни фантастични вселени, а Пърси спечели титлата след победи срещу Спайдър-мен, Хари Потър, Ерагон и Гандалф. Тогава синът на Посейдон от книгите на Рик Риърдън изглеждаше непобедим в нашите импровизирани анкети – но дали все още е така?

11209448_948627498512047_3922826697533309055_n
~ Нико ди Анджело

Нико ди Анджело спечели вторият Турнир, организиран от Цитаделата – този за Герой на Олимп, включващ герои от поредицата на Рик Риърдън. Синът на Хадес взе победи срещу сестра си Хейзъл, умницата Анабет, а на финала, макар и трудно, срещу самия Пърси Джаксън. Това беше и върховото му постижение в анкетите на сайта – но ще успее ли да го надмине?

new jace

~ Джейс Херондейл

След като организирахме Турнир с Герои от книгите на Рик Риърдън, през 2014-та повторихме упражнението и с персонажи от романите в поредицата „Реликвите на смъртните“ на Касандра Клеър. Надпреварата приключи без изненади, с титла на Джейс Херондейл, който спечели титлата след леки победи срещу Саймън, Магнус Бейн и Себастиян Моргенстерн. Ще бъде ли обаче Джейс така впечатляващ и в състезание с герои извън неговия свят?

legolas winter photo

~ Леголас

Принцът на елфите от Мраколес, изигран от Орландо Блум във филмовите адаптации по книгите на Дж.Р.Р. Толкин, спечели като на шега напълно импровизиран Турнир, участниците в който бяха избрани на база това, че притежавам техни фигурки. Леголас обаче се утвърди като един от най-обичаните герои в сайта, след като спечели победи срещу Анакин Скайуокър, Хари Потър и Батман, което го прави фаворит за титлата и сега…

achilles fantasti4en

~ Ахил

След като организирахме турнир с Героите на Олимп, измислени от Рик Риърдън, през 2015-та почетохме и оригиналните митове и легенди с Турнир, в който великият боец Ахил спечели титлата след като победи Херкулес и Персей. След това Ахил изгуби битка от Леголас – но сега има шанс за реванш…

I love Bumblebee

~ Бъмбълби

В началото на 2016-та направихме поредния импровизиран Турнир с Герои и Злодеи, класирали се добре на провелите се малко преди това годишни награди на „Цитаделата“. В него Бъмбълби постигна може би най-голямата победа за „Трансформърс“ в наша инициатива, след като спечели шампионската титла след успехи срещу Терминатора, Магнус Чейс от новата поредица на Рик Риърдън и могъщата кралица Морати от Warhammer. Има ли сили Бъмбъл за още подвизи?

mickey wink

~ Микеланджело

Средата на миналата година направихме и нинджа турнир, в който участваха четиримата братя костенурки, станали любими герои на цели поколения деца. Шеметът Микеланджело се поздрави с титлата след победи над Донатело и Леонардо. Ще му помогне ли чувството за хумор за още по-големи победи?

 

freddy_krueger_pointing

~ Фреди Крюгер

Една историята не е пълна, ако в нея няма злодей и в нашата Шампионска лига тази роля е запазена за Фреди Крюгер, демоничния убиец от поредицата „Кошмари на улица Елм“, който спечели Турнира за Свръхестествени Убийци, след като закла Майкъл Майерс от „Хелоуин“ и Джейсън от „Петък 13-ти“. Сега обаче Фреди точи нокти и на героите…

Шампионската Лига на Цитаделата ще се провежда през уикендите на следващите месеци, като вездесъщата ръка на администратора разпредели битките да започнат по следния график:

ПЪРВИЯТ ДУЕЛ ще изправи едни срещу други децата на морските богове – Ахил, синът на Пелей и Тетида от „Илиада“ ще застане срещу Пърси Джаксън, детето на Посейдон в книгите на Рик Риърдън.

ВТОРИЯТ ДУЕЛ противопоставя Джейс от „Реликвите на смъртните“ на Леголас от „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ в битка на блондините 😛

ТРЕТИЯТ ДУЕЛ е за настроение – в него сили ще премерят Бъмбълби от „Трансформърс“ и Микеланджело от „Костенурките Нинджа“.

ЧЕТВЪРТИЯТ ДУЕЛ ще е най-драматичен, тъй като в него Нико ди Анджело, синът на Хадес от „Героите на Олимп“ ще опита да защити себе си и останалите от Фреди Крюгер.

ПЕТИЯТ ДУЕЛ ще е първи полуфинал на Турнира, в който победителят от морската битка на Ахил и Пърси ще се изправи срещу този, надделял в сблъсъка на Джейс и Леголас.

ШЕСТИЯТ ДУЕЛ е вторият полуфинал, в който победителят от дружеската битка на Бъмбълби и Микеланджело среща оцелелият в сблъсъка между Нико и Фреди.

СЕДМИЯТ ДУЕЛ е последен, защото това ще е ФИНАЛЪТ на нашата Шампионска Лига.

Четете ни, защото скоро започваме….

Тагове:  

Оставете отговор