“Шазам” оглави бокс-офиса за седмицата пред “Гробище за домашни любимци”

Review-Shazam!-dc-universe-gq

Супергеройският филм “Шазам” оглави бокс-офиса за изминалия уикенд. Новото приключение от вселената на “Ди Си” спечели 53,4 милиона долара в Съединените Щати и още 102 от останалия свят, с което постига общ резултат от 158 милиона долара, при бюджет около 100 милиона. Това се възприема като добър старт за продукцията, предвид, че героят не е така известен. За отбелязване са и добрите отзиви от критиката, която определя “Шазам” като един от най-добрите филми на “Ди Си”. Доволни остават и зрителите, купили си билети да го гледат.

Гробище за домашни любимци” по Стивън Кинг зае второто място в класацията за уикенда. Зловещият хорър печели 25 милиона в Щатите и 17 в останалата част от света за общи приходи от 42,3 милиона. Резултатът не е лош, като имате предвит, че бюджетът на продукцията е от 21 милиона. Отзивите на зрителите обаче са не така добри и не се очаква филмът да има дълготраен успех в бокс-офиса.

Новият “Дъмбо” на Тим Бъртън остава на трето място с 18,2 милиона долара за уикенда. Общите му приходи възлизат на 76 милиона долара в Щатите и 213 за целия свят, спечелени през последните две седмици. При висок бюджет от 170 милиона ще трябва да има още приходи, за да може филмът да се нарече истински успешен.

Лидер общо за годината е “Капитан Марвел”. Супергеройският филм на Бри Ларсън, спечелил си обвинения в агресивен феминизъм, се носи по вълните на очакването за новите “Отмъстители” и вече е минал един милиард долара приходи. Втори е китайският “Скитаща земя” с 699 милиона, а трети – “Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят” с 508 милиона.

Тагове:  

Оставете отговор