Чилин

Чилин е фантастично същество от света на “Хари Потър”. Това е вълшебна животинка, напомняща на елен, която се среща в Китай.

Чилините са имали важно значение за света на магьосниците в миналото, като са помагали при избора на водач за тяхната световна общност. Тази им способност за съжаление е известна и на злодея Гринделвалд, който решава да използва силата на традицията, за да заграби властта. За целта той изпраща младия Кридънс, който е взел под крилото си, да убие едно такова животно и да вземе малкото му. Кридънс извършва пъкленото деяние, след което Гриндевалд в своята жестокост убива малкото и съживява трупа с некромантия, за да го ползва по време на решителните избори за водач на магьосниците.

quilin unded

Това, което злодеят обаче не знае е, че майката на чилина е имала второ малко, спасена от добрия и смел магозоолог Нют Скамандър. Професор Албус Дъмбълдор, който още от тогава пази света на магьосниците от злото, организира опасна мисия, в която добри вълшебници трябва да занесат живия чилин на церемонията за избирането на водач на магьосниците. Тази задача се увенчава с успех и измамата на Гринделвалд е разкрита. Първоначално живият чилин посочва за достоен водач Дъмбълдор, но това е задача, с която той не иска да се захваща, понеже си няма вяра, ако се сдобие с власт. Тогава животинката се спира на една от официалните кандидатки, която приема престижния пост.

Чилинът е симпатично и мило животинче, чиято тъжна история донякъде напомня еленчето Бамби на “Дисни”. Надяваме се да можем да го видим отново на екран, но вече щастливо.

chillin adorable

Статия на Александър Драганов

Оставете отговор