Чикаге Казама

chikage-kazama-1

Чикаге Казама е основният антагонист в аниме поредицата “Хакуоки”, която наскоро ревюирахме в Цитаделата. Като един от най-култовите персонажи в нея, той нямаше как да не получи представяне в рубриката ни с “Герои”.

Kazama-normal

Чикаге Казама е чистокръвен демон (они), който участва във войната за възстановяването на Империята в Япония, което го изправя срещу шинсенгумите, орден от подобни на самураи воини, която са лоялни на Шогуната. Интересът на Казама в конфликта става личен, когато той среща Чизуру Юкимура и разпознава, че тя също е чистокръвен демон, като решава да я вземе за своя жена. Това го накара да се противопостави активно на шинсенгумите и най-вече на Тошизо Хижиката, може би най-добрият мечоносец измежду тях. Казама бива изключително раздразнен и от това, че те използват “Водата на Живота”, алхимически разтвор, за да придобият сили на вампири (расецу). Като истински они, той счита расецу за имитации, чиито живот не толерира.

kazama sword

Съдбата на Казама зависи изключително много от това дали зрителят избира да изгледа историята такава, каквато е описана в оригиналния сериал или предпочете филмовото обобщение. Първоначалната идея за Казама е за студен, егоистичен и арогантен антагонист, чиято мания да победи Хижиката и да вземе Чизуру в крайна сметка го отчуждава от другите они и му коства живота. В окончателното резюме обаче той получава далеч по-героична роля. Макар да е решен да победи Хижиката, той помага на Чизуру да се справи със злия си пастрок д-р Кодо, а в крайна сметка битката му с Тоши приключва почти приятелски, без да е фатална за никой от тях. И в двете версии на историята Казама признава героят на шинсенгумите за изключителен боец и истински они, като го дарява и с демонско име – Хакуоки.

kazama chikage

Харизматичен, енигматичен и аристократичен, Чикаге Казама е любимец на феновете на “Хакуоки”, което вероятно причинява голямата промяна в съдбата му от сериала към филма. Освен, че е красив, той е още и доста самоуверен, за което обаче си има причина, тъй като е истински майстор на меча, способен да победи без усилие противник като Окита Соуджи. Това, че Хижиката му е на моменти повече от равностоен противник обаче предизвиква силно раздразнение у него, макар накрая да печели адмирацията му.

kazama

Макар на пръв поглед да изглежда, че Казама е груб мъж, който не уважава чувствата на Юкимура, по-внимателен поглед към страничните поредици по-скоро намеква, че това е комбинация от недоверието му към простосмъртните човеци, в чиято компания е тя и обикновена липса на умения в ухажването. Макар да не е еднозначно положителен образ като Тошизо Хижиката, Чикаге Казама в крайна сметка е един от истинските герои на поредицата.

Kazama.Chikage.full.1544195

Тагове:  

Един коментар за Чикаге Казама

  • Цитаделата  :

    […] За жалост, както и в реалния живот, красивият млад воин заболява от туберкулоза, болест, която дори Водата на Живота, тайнствения алхимичен разтвор на д-р Кодо, не може да изцери. Окита обаче е придуман да го опита от брата на Чизуру, който е чистокръвен демон и така се превръща в Расецу, вампир със свръхестествени сили. В оставащите дни от живота си Окита се бори със силите на Империята, армиите от Расецу на д-р Кодо и чистокръвните демони они, макар от самото начало да става ясно, че той не е равностоен противник на предводителя им Чикаге Казама. […]

Оставете отговор