Чизуру Юкимура

chizuru-yukimura--4.1

Чизуру Юкимура е главната героиня в аниме поредицата “Хакуоки”, от чиято гледна точка се води действието. Нейният образ съчетава нежност и доброта, което я прави изключително чаровен и стоплящ душата образ.

chizuru cute

По кръв, Чизуру е чистокръвен демон они, но бива отгледана от д-р Кодо, алхимик, убедил я, че е неин истински баща, а всъщност елиминирал целия й род. Д-р Кодо разработва Водата на Живота, алхимически разтвор, който дава вампирски сили на консумиралите го, но офицално е лечител. Когато той изчезва, за да върши делата си, Чизуру решава да го издири и така попада в Киото, където среща творенията му, Расецу, воини, изгубили разсъдъка си от жаждата за кръв. Животът й бива спасен от шинсенгумите, които я прибират в седалището си. На нея й бива забранено да ги напуска, но вместо да бяга, тя се привързва към смелите самураи, бранещи шогуната в обречена битка с възраждащата се Империя, а в замяна те й помагат в търсенето на баща й. Постепенно Чизуру се влюбва в Тошизо Хижиката, но за жалост, Чикаге Казама, демон от благороднически род, я харесва за своя съпруга…

chizuru

Чизуру е с изключително мек и благороден нрав, винаги готова да помогне, себеотрицателна, жертвоготовна и съчувстваща. Тя разбира шинсенгумите като хора и се привързва към тях, като категорично отказва да стане невеста на Казама, което предизвиква гнева му. В битките с Империята, тя разкрива истината за д-р Кодо, а след като планът му се проваля, отново се връща при любимия си Хижиката, който накрая откликва на чувствата й. След епична битка с Казама, Тошизо Хижиката, който е пил от Водата на Живота, бива признат за истински они на име Хакуоки, а Чизуру остава негова любима.

Добра, мила и смела, Чизуру е героиня, която печели обич и заслужава уважение!

Представена от Александър Драганов

Chizuru-1

Оставете отговор