Четвърти рожден ден отбеляза писателският хорър клуб “Лазарус”

lazarus cake

Писателският хорър клуб “Лазарус” отбеляза четири години от създаването си вчера! Автори от литературната общност се събраха и отпразнуваха хубавия повод с майсторлъшки мезета, силни питиета, великолепна баница, дело на Делиян Маринов и тази красива торта за десерт, като обещаха и през Новата година да пишат все по-хубави и по-страшни книги.

Клуб “Лазарус” бе основан в памет на починалия Адриан Лазаровски, невероятен писател, журналист и преводач, благодарение на който на български са излезли някои от най-хубавите произведения на Хауърд Лъвкрафт и Стивън Кинг. За жалост Адриан си отиде рано заради тежък автомобилен инцидент, но заветът му остава жив и клубът, начело на който е всеотдайният Бранимир Събев, продължи делото му. За изминалите години “Лазарус” създадоха три много силни сборника – “Писъци”, “Вой” и “Сърдити небеса”, а отделно от тях авторите, членуващи в него извадиха множество мощни самостоятелни книги и разкази, с които спечелиха много престижни награди.

От фентъзи клуб “Цитаделата” честитим рождения ден на хорър клуб “Лазарус”, пожелаваме им да са все така готини хора и да продължават да ни радват с все по-хубави книги!

Оставете отговор