Черната пантера би Ултрон в американския бокс-офис

black-panther

“Черната пантера” дебютира по фантастичен начин в американския бокс-офис, като постигна резултат от 192 милиона долара при премиерния си уикенд в Щатите, малко по-висок от този на хита “Ерата на Ултрон” от 2015-та и отстъпващ само на “Отмъстителите” от 2012-та във вътрешната конкуренция на марвелската киновселена. Филмът печели и още 169 милиона от останалия свят, за общи приходи от 361 след първия уикенд, което е впечатляващ резултат. Трябва да се види дали филмът ще продължи доброто си представяне и през следващите седмици, за да се направи сравнение с двете части на “Отмъстителите” и “Войната на героите”, всеки от които е спечелил по над милиард.

След “Черната пантера” челната тройка в бокс-офиса се допълва от премиерите, излезли миналата седмица – “Зайчето Питър” по класическите детски приказки на Биатрикс Потър е второ със 17 милиона, за общи приходи от 48, а “50 нюанса освободени” по Е.Л. Джеймс е на трето място с 16,9 милиона и натрупан бокс-офис от премиерата си, възлизащ на 76 милиона в Щатите и цели 266 глобално за целия свят.

“Черната пантера” по всяка вероятност ще запази първата позиция и през следващата седмица, тъй като не изглежда като да има достатъчно силна премиера, която да може да го свали от върха.

Оставете отговор