“Черната корона” вече е в Читанка!

black crown

“Черната корона”, втория том от моите “Сказания за Ледената планина”, бе качен за безплатно четене и сваляне в авторитетния сайт “Читанка – Моята библиотека”! Може да си го свалите от ТУК. Това е третата ми самостоятелна книга, която излиза в “Читанка”, след първите “Сказания за Ледената планина” и детското фентъзи “Хрониките на Ралмия“. Освен тях на сайта може да намерите и мои разкази, публикувани в сборниците “Мечове в леда“, “Мечове в града” и “Мечове в морето“, които също са качени онлайн.

Елфът Алтиарин, магьосницата Лерта и вампирът Римиел са неочакваните герои, донесли мир в суровия свят на Ледената планина след победите си над страховити врагове като Лихваря и Пилигримите на Тъмното начало. Но сега всичките им усилия, подвизи и постижения могат да бъдат заличени завинаги. Черния крал от Иррхас-Аббат, Града на Странните Удоволствия, е отегчен от вековната си игра със свободните народи на континента Тарр. Под знамената му се събира огромна войска, която никой не може да удържи, а тя е само предвестник на гибелта, която може да застигне самите богове. Алтиарин е единственият, който може да го спре, но за целта ще трябва да прекоси отново смъртоносните хребети на Ледената планина и да се изправи срещу най-могъщите чудовища, изплували от полузабравеното минало на елфическия народ… преди да стигне Поднебесната кула, в която го очаква безсмъртният тиран на черните елфи!

“Черната корона” бе избрана за Българска книга на годината от моите приятели във фентъзи клуб “Цитаделата”. След нея написах “Звездата на Гибелта”, която може да се поръча от книжарница “Smart Reading“. Тя стана и първата ми традиционно издадена книга, за която получих хонорар, вместо да заплащам разходите по издаването и редакцията й. До края на годината пък може да очаквате от мен ново произведение в жанра фентъзи за деца и юноши. То ще бъде издадено от “Горната земя” под редакцията на Весела Фламбурари!

 

Оставете отговор