Ченгето маниак

Maniac_Cop_Movie_Poster

“Ченгето Маниак” е филм на ужасите от 1988-ма година. Той бе прожектиран на частна прожекция по време на Конклава от Светлина и Мрак заедно с “Тиквената глава“, като и двата филма разглеждат темата за отмъщението и цената, която трябва да платим за него.

В Ню Йорк Сити започва серия от брутални убийства. Това не би звучало толкова изненадващо, предвид голямото население на мегаполиса, ако убиецът не е описан от свидетели като полицай. Това очаквано предизвиква истерия сред гражданите, които започват да се съмняват във всички служители на реда. В участъка обаче са убедени, че става дума за психопат, а не за истински униформен. Единствено лейтенант Франк Макрей допуска, че извършителят наистина може да е негов колега. Когато обаче заподозрян бива младият и безотговорен полицай Джак (в ролята Брус Кембъл, познат ни от “Злите мъртви”), Франк се усъмнява във виновността му и започва разследване, което го отвежда до чудовищно разкритие…

maniac cop

“Ченгето маниак” е много сполучливо заснет хорър, носещ характерната атмосфера на осемдесетарските филми на ужасите. Колите, сградите, осветлението отвеждат обратно зрителя в миналото, а историята, която се разказва е интригуваща и зловеща. Впечатление правят детайлите около действията на полицая убиец, особено емблематичните бели ръкавици, а сюжетът е достатъчно завъртян, за да задържи интереса на публиката. Актьорите се справят чудесно и изглеждат достоверно в ролите си, филмът има и послание, което няма да смеля в ревюто, а убийствата и битките са яки, без да изпадат в прекалена бруталия. Като цяло това е един много готин филм, който си заслужава вниманието, а аз ще гледам по някое време и продълженията!

Оставете отговор